Στο τραπέζι η FIFA με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό

Στο τραπέζι η FIFA με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα έχουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει διορίσει η FIFA στην ΕΠΟ και τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, αυτή τη φορά με αφορμή τον αγώνα Ελλάδα – Ουγγαρία που θα διεξαχθεί αύριο για το Nations League.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» θα δώσουν ο αντιπρόεδρος –και διευθύνων σύμβουλος– της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου, και ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου. Η ατζέντα της συζήτησης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν θέματα όπως το VAR και η διαιτησία αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι σχέσεις μεταξύ των «μεγάλων» και οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν μέσω της συγκεκριμένης Επιτροπής τις συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ενώ μέσω του διορισμού «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα» Πετρ Φούσεκ ελέγχουν την καθημερινή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Επίσης, έχουν υπό την πλήρη εποπτεία τους το νευραλγικό κομμάτι της διαιτησίας. Τα μέλη της ΚΕΔ έχουν οριστεί από τις FIFA/UEFA, και η επιλογή ξένων διαιτητών στα ντέρμπι αποτελεί δική τους επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, με αφορμή τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική, αλλά και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο, η Επιτροπή Παρακολούθησης εισηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της FIFA τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, ο οποίος αποσοβήθηκε, με την προϋπόθεση η ΕΠΟ να φανεί συνεπής στα σημεία που καταγράφηκαν στην επιστολή που έστειλε η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, και αφορούσαν μια σειρά θεμάτων από τη διαιτησία, τη βία και τη χειραγώγηση αγώνων, μέχρι την καθημερινή λειτουργία και την επικοινωνία της Ομοσπονδίας.

Αυτά, θα συζητηθούν στη συνάντηση που τα μέλη της επιτροπής θα έχουν αύριο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους και τη χειραγώγηση αγώνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κάνοντας δεκτό αίτημα της ΕΠΟ, έδωσε νέα παράταση μέχρι το τέλος του έτους για την εφαρμογή του μέτρου της «κάρτας υγείας αθλητή». «Αυτό που έχω εισπράξει και από τις επιστολές που έχω λάβει δεν είναι αντίρρηση, φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ειδικά η ΕΠΟ είχε κάποιες καθυστερήσεις, δηλαδή ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και η Υπουργική Απόφαση και μέσα Αυγούστου, στις 13 νομίζω, και επιστολή της ΓΓΑ προς τις Ομοσπονδίες, φαίνεται ότι άργησαν να ενημερωθούν ή τουλάχιστον αυτό επικαλούνται οι ΕΠΣ, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα παιδιά, όλα τα παιδιά να περάσουν από εξέταση, δεν θα μείνω στην παράταση, ο μεγάλος στόχος είναι όλα τα παιδιά να περάσουν από εξέταση και αυτό να γίνει πλέον κουλτούρα. Το χαρτί του γιατρού να μην είναι ένα τυπικό χαρτί που πάμε και μας το υπογράφουν με το κιλό, τα παιδιά να εξετάζονται, να μην ξαναχάσουμε κανέναν νέο άνθρωπο. Είναι ντροπή το 2018», δήλωσε ο Γ. Βασιλειάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή