ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μικ Σουμάχερ στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης και στο βάθος… F1

Ο Μικ Σουμάχερ στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης και στο βάθος… F1

Η παροιμία το «μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά», δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη εφαρμογή από την περίπτωση των Μίκαελ και Μικ Σουμάχερ.

Ο 19χρονος γιος του θρυλικού «πιλότου» -που παραμένει κλινήρης τα τελευταία χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα σε χειμερινές διακοπές- βαδίζει … πιστά στα βήματα του πατέρα του.

Ο Μικ Σουμάχερ, αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Formula 3 και σε μία τέτοια περίπτωση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο νεαρός οδηγός θα παίξει …εντός έδρας, καθώς η στέψη του θα γίνει στο ράλι του Χοκενχάιμ και δεδομένου πως διατηρεί ασφαλές προβάδισμα 49 βαθμών από τον Βρετανό, Νταν Τίκαμ, ο Μικ δεν χάνει τον τίτλο με τίποτε.

Η βαθμολογία στη Formula 3 είναι ίδια με αυτή της Formula 1, δηλαδή 25 βαθμοί για τον πρώτο, 18 για τον δεύτερο κ.ο.κ. Και ο 19χρονος Μικ, είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακός, καθώς στους τελευταίους έξι αγώνες, μετρά πέντε νίκες και μία δεύτερη θέση!

«Θέλω να προχωρώ βήμα-βήμα. Για αυτό αντιμετωπίζω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το επώνυμο μου ανοίγει τις πόρτες, όμως σε κάθε περίπτωση απαιτείται να αποδεικνύω την αξία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός Σουμάχερ, που δείχνει ιδιαίτερα ώριμος και προσγειωμένος για την ηλικία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ