Ο Μικ Σουμάχερ στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης και στο βάθος… F1

Ο Μικ Σουμάχερ στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης και στο βάθος… F1

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παροιμία το «μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά», δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη εφαρμογή από την περίπτωση των Μίκαελ και Μικ Σουμάχερ.

Ο 19χρονος γιος του θρυλικού «πιλότου» -που παραμένει κλινήρης τα τελευταία χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα σε χειμερινές διακοπές- βαδίζει … πιστά στα βήματα του πατέρα του.

Ο Μικ Σουμάχερ, αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Formula 3 και σε μία τέτοια περίπτωση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο νεαρός οδηγός θα παίξει …εντός έδρας, καθώς η στέψη του θα γίνει στο ράλι του Χοκενχάιμ και δεδομένου πως διατηρεί ασφαλές προβάδισμα 49 βαθμών από τον Βρετανό, Νταν Τίκαμ, ο Μικ δεν χάνει τον τίτλο με τίποτε.

Η βαθμολογία στη Formula 3 είναι ίδια με αυτή της Formula 1, δηλαδή 25 βαθμοί για τον πρώτο, 18 για τον δεύτερο κ.ο.κ. Και ο 19χρονος Μικ, είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακός, καθώς στους τελευταίους έξι αγώνες, μετρά πέντε νίκες και μία δεύτερη θέση!

«Θέλω να προχωρώ βήμα-βήμα. Για αυτό αντιμετωπίζω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το επώνυμο μου ανοίγει τις πόρτες, όμως σε κάθε περίπτωση απαιτείται να αποδεικνύω την αξία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός Σουμάχερ, που δείχνει ιδιαίτερα ώριμος και προσγειωμένος για την ηλικία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή