Αφαίρεση 3 βαθμών στην ΑΕΚ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 73.250 ευρώ τιμώρησε το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας την ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε την Ενωση για τις συμπλοκές των οπαδών της με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στην ανάπαυλα του παιχνιδιού με τους «ερυθρόλευκους».

Τα δύο ματς που θα κληθεί να δώσει η ΑΕΚ χωρίς την παρουσία του κόσμου της είναι αυτά κόντρα σε Αρη (27/10) και Ατρόμητο (11/11), αν και εφόσον βέβαια ισχύσει η ποινή, που είναι εφέσιμη και όπως αναμένεται η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα προχωρήσει την υπόθεση στην επιτροπή εφέσεων όπως έχει δικαίωμα, ενώ κύκλοι της έκαναν λόγο για «εξόντωση της ομάδας».

Κατά την απολογία της, χθες, ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Μηνάς Λυσσάνδρου, εκπροσώπησε την ΠΑΕ και υποστήριξε ότι δεν συνιστούν βιαιοπραγία τα όσα συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ την Κυριακή, καθώς ο αθλητικός νόμος αλλά και ο πειθαρχικός κώδικας απαιτούν σωματική επαφή στην έννοια της βιαιοπραγίας. Επιπλέον, έγινε απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο ΟΑΚΑ, βάσει της καθιερωμένης αποκατάστασης που επιβάλλεται να γίνει έπειτα από κάθε ματς της ΑΕΚ, όταν παραδίδει πίσω το γήπεδο.

Αναλυτικά η απόφαση: ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 φύλλο αγώνος, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), στην από 7/10/2018 έκθεση παρατηρητή αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ποσού εβδομήντα τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (73.250,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Bάσει της πρωτοβάθμιας ποινής στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας η Ενωση πέφτει στην 6η θέση με 10 βαθμούς, κάτω από ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Αρη και Παναθηναϊκό.

Πέραν της ΑΕΚ, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ. Στους «πράσινους» επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 18.200 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και τη γενικότερη συμπεριφορά των φιλάθλων του, ενώ στον «Δικέφαλο του Βορρά» χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Σε απολογία ο Φορτούνης

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας θα παρουσιαστεί ο Κ. Φορτούνης (εξαιτίας του πανηγυρισμού του στο ντέρμπι) έπειτα από την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κώστα Φορτούνη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για τον άσεμνο πανηγυρισμό του στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

• Σε απολογία κλήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλης, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή