Μεγάλη νίκη της Αγγλίας με 3-2, έσωσε τις εντυπώσεις η Ισπανία

Μεγάλη νίκη της Αγγλίας με 3-2, έσωσε τις εντυπώσεις η Ισπανία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, για τον 4ο όμιλο της Λιγκ 1, η Αγγλία επικράτησε της Ισπανίας με 2-3 στην Ανδαλουσία πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας έτσι την πρώτη της νίκη στο Nations League. Η τελευταία φορά που τα «λιοντάρια» έφυγαν νικητές από τα γήπεδα της Ισπανίας ήταν το 1987, όταν ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πετύχει τέσσερα γκολ, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη με 2-4. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο πρώην ποδοσφαιριστής έκανε τη συγκεκριμένη χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter για την εμφάνιση της Αγγλίας: «It’s coming home…».

Στην πρώτη της φάση στο χθεσινό παιχνίδι, η Αγγλία έκανε το 0-1 με το άπιαστο σουτ του Στέρλινγκ (16΄), ενώ στο 30΄, έπειτα από την υπέροχη πάσα του Κέιν, ο Ράσφορντ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς στο 38΄, πάλι ο Στέρλινγκ πέτυχε το 0-3. Η Ισπανία είχε αρκετές ευκαιρίες στο β΄ μέρος και στο 58΄ κατάφερε να σκοράρει με τον Πάκο για το 1-3. Η κούραση επηρέασε τους Αγγλους στα τελευταία είκοσι λεπτά, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Ντε Χέα και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-3 στο 90+8΄ με τον Ράμος.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Ελβετία επί της Ισλανδίας εκτός έδρας με 2-1 στον 2ο όμιλο της ίδιας Λιγκ.

Ακόμη ένα ντέρμπι

Η τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης κλείνει απόψε με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, που θα κρίνει όχι μόνο την πρόκριση στην τελική φάση της Α΄ κατηγορίας, αλλά πιθανότατα και το μέλλον του Γιόαχιμ Λεβ στον γερμανικό πάγκο.

Το γερμανικό στραπάτσο στο Αμστερνταμ το βράδυ του Σαββάτου, όταν η ανανεωμένη Ολλανδία συνέτριψε με 3-0 τους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές, έχει φέρει τη «Νάσιοναλμανσαφτ» στο χείλος του υποβιβασμού από την Α΄ κατηγορία.

Ο Λεβ έκανε λόγο για πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα και τυχόν νέα ήττα, καθ’ όλα φυσιολογική στην έδρα των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, θα σημάνει την έκτη ήττα της Γερμανίας σε έναν ημερολογιακό χρόνο, πράγμα πρωτοφανές γι’ αυτήν, την πρόκριση της Γαλλίας στα τελικά και πιθανή πτώση των Γερμανών στη Β΄ κατηγορία, καθώς και πρόωρο τερματισμό του συμβολαίου του Λεβ που κανονικά λήγει το 2022.

Κρίσιμα επίσης είναι και τα αποψινά ματς που θα γίνουν στο Χάρκοβο μεταξύ Ουκρανίας και Τσεχίας, και στο Οσλο μεταξύ Νορβηγίας και Βουλγαρίας, με τους νικητές να παίρνουν ουσιαστικό προβάδισμα πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή