Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και η τραγωδία στο Μάτι

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και η τραγωδία στο Μάτι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζουν οι μέρες για τον 36ο Aυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στις 11 Νοεμβρίου και θα έχει πιο δυνατό συμβολισμό καθώς οι πληγές από την τραγωδία στο Μάτι παραμένουν ανοικτές.

Περισσότεροι από 55.000 δρομείς θα πάρουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις, ενώ οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης, οι δράσεις του ΣΕΓΑΣ σε σχέση με το κοινωνικό πρόγραμμα, αλλά και ο αντίκτυπος που έχει η διοργάνωση στην κοινωνία και την πόλη, ήταν ορισμένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Ο αγώνας μας εδώ και χρόνια έχει πάψει να αποτελεί απλώς ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός. Είναι η μαζικότερη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μαζικότερες στην Ευρώπη.

Πέρα από αυτό και πάνω από αυτό ο μαραθώνιος έχει εξελιχθεί σε μεγάλη γιορτή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κ. Παναγόπουλος και συνέχισε: «Αποτελεί το επίκεντρο ενός μεγάλου ενδιαφέροντος, συγκεντρώνει στην πόλη δρομείς από το εξωτερικό, τονώνει την οικονομία της και γίνεται όχημα για τη διάδοση μηνυμάτων.

Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, του ΟΠΑΠ, των συλλόγων δρομέων, των MKO, των χορηγών έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με συνέπεια μεγάλα ποσά να ενισχύουν δομές που έχουν ανάγκη. Από το φετινό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στο Μάτι, μετά τις φονικές φωτιές του Ιουλίου. Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστή συγκεκριμένη πρόταση, με συγκεκριμένη δράση, ώστε να ζωντανέψει η μαραθώνια διαδρομή, μεγάλο μέρος της οποίας έχει πληγεί».

Ο Πάνος Μπόλλας, διευθυντής εμπορικής επικοινωνίας και χορηγιών του ΟΠΑΠ, είπε σχετικά: «Ηδη ο οργανισμός έχει κάνει πολλή δουλειά στο Μάτι και στα σχολεία της περιοχής που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή