Η Μάντσεστερ Γ., στόχος των Σαουδαράβων

Η Μάντσεστερ Γ., στόχος των Σαουδαράβων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους πιο πλούσιους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί πλέον στόχο για επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία. Οπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των ιδιοκτητών από το Αμπου Ντάμπι της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι πριν από δέκα χρόνια επένδυσαν στην αγγλική ομάδα έχοντας τα γνωστά θετικά αποτελέσματα. Το ρεπορτάζ των Αγγλων δημοσιογράφων αναφέρει ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες της ομάδας, αδελφούς Γκλέιζερ, για να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βέβαια, εάν υπάρξει το ενδεχόμενο πώλησης, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας θα πρέπει να πληρώσει παραπάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ για να γίνει εκείνος ο νέος ιδιοκτήτης των «κόκκινων διαβόλων».

Η αγορά ενός συλλόγου όπως είναι η Γιουνάιτεντ θα ήταν ένα παγκόσμιο κόσμημα στο ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι η ομάδα είναι ιδιαίτερα διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η έλξη στο να συμβεί μία τέτοια συμφωνία είναι προφανής. Κι ενώ κανείς δεν καταγράφει ότι υπάρχει οριστικό ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας του Μάντσεστερ από τη Σαουδική Αραβία, πολλοί δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο για πώληση έχει ήδη εξεταστεί.

Εάν, εν τέλει, πουληθεί η Γιουνάιτεντ στον Αλ Σαούντ, το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ θα πάρει «φωτιά» ενώ οι μεταγραφές που θα κάνει η ιστορική ομάδα θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχυ του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης. Παρά το γεγονός πως όλες οι εφημερίδες και οι φίλαθλοι της Πρέμιερ Λιγκ μιλάνε για το συγκεκριμένο «deal» στο νησί, η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έχει πάρει επίσημη θέση για τα όσα γράφονται.

Την τελευταία δεκαετία, η ομάδα του σεΐχη Μανσούρ, Μάντσεστερ Σίτι, έχει ξοδέψει ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ σε μεταγραφές, οι οποίες έφεραν πολλές επιτυχίες, και τελείωσαν τη δυναστεία της Γιουνάιτεντ ως κυρίαρχης ομάδας της πόλης. Η Σίτι έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα από τότε, ενώ η αντίπαλός της Γιουνάιτεντ μετά τα χρόνια του σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι εάν η υποτιθέμενη πώληση θα αναγεννήσει την ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή