Βόλεϊ: Λαβωμένη στην εκκίνηση

Βόλεϊ: Λαβωμένη στην εκκίνηση

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και μετ’ εμποδίων θα αρχίσει σήμερα το πρωτάθλημα της Λίγκας του βόλεϊ, δηλαδή της Α1 ανδρών, της διοργάνωσης που θεωρητικά αποτελεί τη βιτρίνα της ελληνικής αγωνιστικής πετοσφαίρισης. Αποχωρήσεις, οικονομικά προβλήματα, πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, αλλά και με κάποια ελπιδοφόρα για το μέλλον μηνύματα, συνθέτουν το παζλ του θεσμού. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και αυτή την περίοδο θα διεκδικήσουν, όπως όλα δείχνουν, το τρόπαιο. Οι παράγοντές τους επένδυσαν χρήματα σε καλές μεταγραφές και έφτιαξαν δυνατά σύνολα. Θέσεις στην τετράδα θα επιχειρήσουν να καταλάβουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Η Ενωση ανεβαίνει για 7η φορά στα «σαλόνια» με τους ιθύνοντές της να έχουν κάνει διακανονισμό των χρεών και να έχουν σχηματίσει ένα αξιόμαχο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός σε μια νέα εποχή για τον Ερασιτέχνη, δείχνει ότι θα φτιάξει ένα «νοικοκυρεμένο μαγαζί» και θα απαλλάξει το τμήμα από τα χρέη που φόρτωσαν προηγούμενες διοικήσεις. Σε αυτή την τετράδα τις δυνατότητες για να μπει «σφήνα» διαθέτει ο Φοίνικας Σύρου. Οι πιο αδύναμες ομάδες είναι αυτές της Θράκης (Κομοτηνή και Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

«Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα κάνουν τη διαφορά γιατί έδωσαν και χρήματα και διάλεξαν και πολύ καλούς αθλητές. Ολες οι άλλες ομάδες δεν διαθέτουν τόσα χρήματα για να μπορέσουν να φτιάξουν τόσο ανταγωνιστικά σύνολα. Ετσι, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα των μικρών μεσαίων ομάδων όπου θα υπάρχει ανταγωνισμός και άλλες δύο που θα κάνουν περίπατο μέχρι να συναντηθούν. Με δεδομένο ότι ο Εθνικός Πειραιώς αποχώρησε και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να παίξει και η Χαλκίδα θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά, με αποτέλεσμα οι ομάδες να χάνουν και τον ρυθμό τους. Το πιο σωστό θα ήταν να ξανακάνουν κλήρωση για τις 10 ομάδες και οι αγωνιστικές που θα χαθούν με τα ρεπό θα μπορούσαν να μπουν στα πλέι οφ με μια αύξηση των μεταξύ τους αγώνων. Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη δεν γνωρίζαμε εάν θα πέσει κατηγορία κάποια ομάδα και πώς θα γίνει αυτό. Εύχομαι να μην υπάρχουν κρούσματα βίας για να μην έχουμε και τιμωρίες. Είναι που είναι λίγες ομάδες, εάν έχουμε και τιμωρίες θα αποτελέσει πλήγμα για το άθλημα. Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε τους φιλάθλους όχι να τους διώξουμε από τα γήπεδα», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Λάιος, ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στο πρωτάθλημα και επίκουρος καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα το βόλεϊ.

Επιστροφές

Στα θετικά της διοργάνωσης είναι η επιστροφή Ελλήνων αθλητών από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταφέρουν στην Ελλάδα τις εμπειρίες τους. Οι Τζούριτς, Φιλίποφ, Φράγκος, Δαλακούρας και Γκόρτσιανιουκ αναμένεται να δώσουν μία νέα πνοή σε ένα πρωτάθλημα που θεωρητικά θα ξεκινούσε με 12 ομάδες, μετά έμειναν 11 και, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί με 10.

Η διοργάνωση αρχίζει σήμερα με τη 2η αγωνιστική. Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση θα παίξει με την Κηφισιά (17.00), ο Παμβοχαϊκός με τον Φοίνικα Σύρου (18.00) και η Κομοτηνή με τον ΠΑΟΚ (19.00). Στο πρόγραμμα υπήρχε και το Ηρακλής Χαλκίδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, το οποίο δεν θα διεξαχθεί μετά την αποχώρηση και του Ηρακλή. Τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (17.30). Πρόκειται για έναν αγώνα ειδικής διαχείρισης (θεατές μαθητές κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή