ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης

pagkosmioi-protathlites-oi-paschalidis-amp-8211-trigkonis-2279413

Το… γαϊτανάκι των επιτυχιών συνέχισαν να υφαίνουν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης. Οι ιστιοπλόοι από τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και στην κατηγορία «Formoula 18» στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Σαρασότα (Φλόριντα).

Οι καιρικές συνθήκες στον αγώνα ήταν συνεχώς μεταβαλλόμενες και κάθε απόφαση τακτικής έμοιαζε με… ρωσική ρουλέτα.

Παρόλα αυτά οι ιστιοπλόοι μας τα κατάφεραν να ανέβουν στην υψηλότερη θέση του βάθρου ενώ τα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, χάρη στα καλά τους πλασαρίσματα, είχαν κατακτήσει το μετάλλιο πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

«Τον προηγούμενο μήνα ήρθαμε πρώτοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τορνέιντο της Ιταλίας. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε συγκεκριμένους στόχους και θέλαμε να πετύχουμε νίκες παντού. Σε όποια κατηγορία κι αν τρέχαμε. Αυτό αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα. Πριν από τη διοργάνωση της Σαρασότα προετοιμαστήκαμε, με την ομάδα της Αυστραλίας, στη Θεσσαλονίκη με αυτό τον στόχο. Στη Σαρασότα αυτό που μας ανησύχησε ήταν οι οι ασθενείς άνεμοι με μεγάλες αυξομειώσεις σε ένταση και διεύθυνση που έκαναν κάθε κούρσα να μοιάζει με… ρωσική ρουλέτα.

Η ένταση ήταν στα ύψη. Από την άλλη πλευρά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η υγρασία έκαναν εξουθενωτική την αγωνιστική», δήλωσε στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης πρόσθεσε:

«Για εμάς αποτελούσε τον στόχο της χρονιάς. Είμαστε ικανοποιημένοι που κατακτήσαμε το τρόπαιο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός, κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντικό το αποτέλεσμα».

Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης συνέλλεξαν 30 β.π.. Δεύτεροι ήρθαν οι Μ. Ίστον – Τ. Μπουρντ (ΗΠΑ) με 50 β.π. και τρίτοι οι Τ. Ρέις – Μ. Γουάιτχιντ (ΗΠΑ) με 53 β.π.