Ιστορική στιγμή για τον Τσιτσιπά

Ιστορική στιγμή για τον Τσιτσιπά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της Στοκχόλμης. Επικρατώντας στον τελικό του Λετονού Ερνστ Γκουλμπίς με 6-4, 6-4, έγινε ο πρώτος Ελληνας τενίστας που κατακτά επαγγελματικό τουρνουά της ΑΤΡ. Για τον 20χρονο Ελληνα πρωταθλητή, που διατηρήθηκε στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν ο τρίτος τελικός του στη χρονιά. Ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να πάρει τον πρώτο του τίτλο είτε στη Βαρκελώνη είτε στο Μάστερς του Τορόντο, καθώς ο Ράφα Ναδάλ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

«Ηταν απίστευτο συναίσθημα να βγω εκεί έξω και να κάνω το καλύτερό μου παιχνίδι σε αυτή την εβδομάδα. Ηταν το κάτι άλλο, είχα όλους τους θαυμαστές, τους ομογενείς της Στοκχόλμης, που με υποστήριζαν σε όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι – γιατί ήταν ένα ταξίδι. Με βοηθούσαν σε κάθε μου αγώνα, μου έδιναν δύναμη και ενέργεια», τόνισε για την επιτυχία του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και πρόσθεσε: «Γενικά το απόλαυσα πάρα πολύ, ήταν από τις λίγες φορές που απολαμβάνω να αγωνίζομαι σ’ ένα στάδιο τόσο πολύ και ένιωθα ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα όταν κράτησα αυτό το τρόπαιο στο τέλος του αγώνα. Εχει πάρα πολύ μεγάλη αξία».

Ο Ελληνας πρωταθλητής δέχθηκε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Θερμά συγχαρητήρια, Στέφανε, για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Οπεν της Στοκχόλμης. Μια ιστορική επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους», με τον Τσιτσιπά να απαντά: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μια μέρα που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη».

Χάρη στην επιτυχία του στη Σουηδία, ο Τσιτσιπάς έχει ελπίδες ώστε να είναι αναπληρωματικός στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, τον Νοέμβριο στο Λονδίνο, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι οκτώ πρώτοι τενίστας του κόσμου μέσα στη χρονιά. Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τέσσερις θέσεις και πλέον είναι Νο 41 στον κόσμο. Η δε Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ανέβηκε στην 169η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή