«Σκιά» του ΠΑΟΚ ο εξαιρετικός Ατρόμητος

«Σκιά» του ΠΑΟΚ ο εξαιρετικός Ατρόμητος

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις για 24 ώρες απόλαυσε ο ΠΑΟΚ τη μοναξιά της κορυφής στη Σούπερ Λίγκα! Ενα δικό του παιδί, ο Ευθύμης Κουλούρης, οδήγησε τον Ατρόμητο σε μια μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης στο εκπληκτικό φινάλε της 7ης αγωνιστικής και τον ανάγκασε να στριμωχθεί για να ξανακάνει χώρο στους Περιστεριώτες στο ψηλότερο πάτωμα της βαθμολογίας, σε μια ιδιότυπη συγκατοίκηση που κρατά από τη 2η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ, βεβαίως, έχει βγάλει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα με σχεδόν όλα τα ντέρμπι και θα ήταν μόνος πρώτος με αυτό το 7χ7 εάν δεν είχε την ποινή των -2 β., αλλά αυτό ουδόλως μειώνει την επιτυχία του Ατρομήτου, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποδεικνύεται μεγάλο «αγκάθι» στα πλευρά των «μεγάλων».

Το ματς στο Περιστέρι ήταν καταπληκτικό, ίσως το καλύτερο έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ηταν παιχνίδι με 5 γκολ, δύο μίνι ανατροπές, σπουδαίο ρυθμό, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και τρομερή αγωνία, με κερασάκι στην τούρτα το νικητήριο γκολ του Κουλούρη τρία λεπτά πριν από το τέλος. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ επιθετικός πέτυχε δύο γκολ χθες και είναι από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής πορείας του Ατρομήτου, με έξι τέρματα έως τώρα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο χθεσινό το σημείωσε στο 42΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ το δεύτερο στο 87΄, με κεφαλιά σε φάση διαρκείας έπειτα από ασίστ του άλλου δανεικού από τον ΠΑΟΚ, Χατζηισαΐα. Ο Αστέρας ισοφάρισε δύο φορές. Την πρώτη με ένα υπέροχο σουτ του Βαλιέντε στο 57΄ και τη δεύτερη με κεφαλιά του Μανιά στο 64΄, αμέσως μετά το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων που ήλθε με αυτογκόλ του Μουνάφο στο 61΄. Ο Ατρόμητος είχε πολύ μεγάλες ευκαιρίες κυρίως στο α΄ ημίχρονο, με κορυφαία το δοκάρι του Βασιλακάκη στο 33΄, ενώ ο Αστέρας Τρ. απάντησε με τρία τετ α τετ (τα δύο του Μανιά στο β΄ μέρος) που τα έσωσε ο Μέγερι. Στο 91΄ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Μάντσον.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον, Ουγκράι (81΄ Κωτσόπουλος), Μπρούνο (81΄ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (64΄ Μούγιακιτς), Κουλούρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Αθανασιάδης, Βλάχος, Ανχελ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (68΄ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης (46΄ Φερνάντες), Μανιάς (87΄ Μπελόκ), Καλτσάς.

Η «ραψωδία» στο Περιστέρι ήταν το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής αλλά όχι το μόνο με συγκινήσεις. Το μενού ήταν πλούσιο και με πολλές αμφίρροπες μονομαχίες, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας. Η νίκη του ΠΑΟΚ στο (πρώτο μετά το 2014) ντέρμπι με τον Αρη που τον κράτησε στο ρετιρέ, η (με πολλές αναταράξεις) ήττα του Ολυμπιακού από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο που έδωσε το πρώτο τρίποντο και μια μεγάλη ανάσα στους Κρητικούς, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» έξι βαθμούς από την κορυφή, η ξέφρενη κούρσα των «μπέμπηδων» του Παναθηναϊκού, οι νίκες της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, της Λαμίας στη Λάρισα, του Παναιτωλικού στα Γιάννενα και της Ξάνθης στη Λιβαδειά δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με το σπάνιο για την Ελλάδα φαινόμενο των πέντε εκτός έδρας νικών στα οκτώ παιχνίδια της αγωνιστικής.

Η τρίτη στη σειρά απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού δεν σκεπάστηκε από τις έντονες φωνές της διοίκησης για τη διαιτησία. Αναγνωρίζοντας το αγωνιστικό πρόβλημα, ο Μαρτίνς αποφάσισε να «μαντρωθούν» οι παίκτες του στου Ρέντη μέχρι την αυριανή αναχώρησή τους για το Λουξεμβούργο, σε μια κίνηση που στοχεύει στην αναστροφή του κλίματος. Το περίφημο «ritiro» έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα στον Παναθηναϊκό επί Στραματσόνι και στον ΠΑΟΚ με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς να φέρει αποτελέσματα.

Η νίκη στη Ριζούπολη βοήθησε την ΑΕΚ να πατήσει στα πόδια της ενόψει Μπάγερν μετά το σοκ της οριστικής αφαίρεσης 3 β. για επεισόδια των οπαδών της (ίσως κινδυνεύσει και ο Ολυμπιακός μετά όλα όσα έγιναν πριν από το ματς στο Ηράκλειο), αλλά μάλλον αποτελείωσε από πολύ νωρίς τον Απόλλωνα: δεν έχει κερδίσει ούτε βαθμό σε επτά αγωνιστικές, αρνητική επίδοση όλων των εποχών στο πρωτάθλημα! Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Ολυμπιακού ξεκόλλησε από την ουρά, ο Λεβαδειακός παραμένει εγκλωβισμένος χαμηλά μετά την ήττα του από την Ξάνθη και άλλαξε χθες προπονητή, με τον Ιταλό Τζουζέπε Σανίνο να αντικαθιστά τον Μάντζιο. Σε δύσκολη θέση είναι και ο Γιάννης Πετράκης, μετά τη νέα εντός έδρας ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, ο Δώνης απολαμβάνει την αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και ετοιμάζει τους «μπέμπηδες» για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή