ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπεκατώρου επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

i-mpekatoroy-epistrefei-stin-agonistiki-drasi-2279612

Στα γνώριμα υδάτινα ολυμπιακά… μονοπάτια αποφάσισε να επιστρέψει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 στα 470 θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην κατηγορία των Nacra 17 και εάν το καταφέρει θα βρεθεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, ως αγωνιζόμενη, για 5η φορά. Παρτενέρ της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι, όπως και το 2016, ο Μιχάλης Πατενιώτης.

«Παραλάβαμε το σκάφος μας και τον Νοέμβριο θα αρχίσουμε τις προπονήσεις. Από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου θα κάνουμε προετοιμασία με τον προπονητή που είχαμε και στους Ολυμπιακούς του 2016, τον Αντόν Παζ (χρυσός Ολυμπιονίκης στα Τορνέιντο)», δήλωσε στην «Κ» η κορυφαία ιστιοπλόος και κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων (χρυσό στα 470, χάλκινο στα Ίνγκλινγ).

i-mpekatoroy-epistrefei-stin-agonistiki-drasi0

Το νέο σκάφος της πρωταθλήτριας έχει το νούμερο 470, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και γούρικο καθώς στην κατηγορία των 470 ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου και έγραψε χρυσή ιστορία (με παρτενέρ την Αιμιλία Τσουλφά). Το εγχείρημα της Σοφίας και του Μιχάλη Πατενιώτη κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται διότι οι πρώτες προκρίσεις ήδη έχουν κατόχους. Η «καπετάνισσα» όμως έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει τα δύσκολα εύκολα. «Για να αγωνιστούμε στο Τόκιο το 2020 θα πρέπει στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Δεκέμβριος του 2019) να κατακτήσουμε ένα από τα πέντε ολυμπιακά εισιτήρια. Στη συνέχεια, για την Ευρώπη θα υπάρχει μόνο μία θέση. Εμείς όμως θέλουμε να τελειώσουμε με το θέμα της πρόκρισης στο παγκόσμιο του Όκλαντ», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Η πρώτη διεθνής πρόκληση των Μπεκατώρου – Πατενιώτη θα είναι στην Πορτογαλία. Από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους και το σκάφος σε γκραν πρι στη Βιλαμούρα.