Ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο έγινε 161 ετών

Ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο έγινε 161 ετών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορική για το ποδόσφαιρο, είναι η σημερινή ημερομηνία. Πριν 161 χρόνια, στις 24 Οκτωβρίου 1857, στο Σέφιλντ, ο δικηγόρος Ναθανιήλ Κρέσκουικ μαζί με τον Γουίλιαμ Προστ, ίδρυσαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, την Sheffield FC (Σέφιλντ), που η FA και η FIFA τον έχουν αναγνωρίσει ως τον παλαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο.

Ο σύλλογος έχει τα παρατσούκλια The Club (Ο Σύλλογος) και The Ancients (Οι Αρχαίοι), ενώ η εμφάνισή της αποτελείται από κόκκινη-καφέ φανέλα και μαύρο σορτσάκι. Να σημειωθεί ότι η Σέφιλντ FC, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις επαγγελματικές Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, εκτός από την πόλη στην οποία εδρεύουν.

Ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο έγινε 161 ετών-1

Η ομάδα παίζει σήμερα στην όγδοη κατηγορία αγγλικού ποδοσφαίρου, στην Α΄ κατηγορία (νότιος όμιλος) της Northern Premier League. Στην διάρκεια των χρόνων, έχει χρησιμοποιήσει διάφορα στάδια στο Σέφιλντ, συμπεριλαμβανομένου του Bramall Lane, που χρησιμοποιείται σήμερα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Αρχικά, τα παιχνίδια παίζονται από τα μέλη του συλλόγου που χωρίζονται σε «επαγγελματίες εναντίον διαφόρων» ή «ελεύθερους εναντίον παντρεμένων». Ιδιαιτερότητα της Sheffield FC, είναι ότι από την ίδρυσή της διατήρησε το καθεστώς μη επαγγελματικής ομάδας.

Όταν δημιουργήθηκε το πρώτο αγγλικό πρωτάθλημα (1885) η ομάδα δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να ανταγωνιστεί με τις άλλες που παρουσιάστηκαν μέσα στα χρόνια, αποφασίζοντας να επιλέξει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ανάμεσα τις διακρίσεις της, υπάρχει η κατάκτηση του FA Amateur Cup, το 1904, ενώ ήταν φιναλίστ στο FA Vase, το 1977.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή