Σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πολλές περιπέτειες, διαφωνίες, καθυστερήσεις, αναβολές και όπως και κάθε χρόνο συζητήσεις επί συζητήσεων, το… πολύπαθο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η φετινή θα είναι η τελευταία χρονιά που η Φούτμπολ Λιγκ θα είναι όπως την ξέραμε από το 2006, όταν συστήθηκε με το «νόμο Ορφανού».

Από τη σεζόν 2019-2020, η κατηγορία, λόγω της αναδιάρθρωσης θα «υποβιβαστεί». Η δεύτερη αμιγώς επαγγελματική κατηγορία θα είναι η νεότευκτη Σούπερ Λίγκα, ενώ η Φούτμπολ Λιγκ θα είναι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν (διότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση) ημιεπαγγελματική κατηγορία ως προς τη νομική της μορφή και όχι επαγγελματική όπως είναι σήμερα, ενώ ιεραρχικά θα γίνει η τρίτη τη τάξει κατηγορία και όχι η δεύτερη όπως είναι μέχρι τώρα.

Μία άνοδος και μπαράζ

Οπως έχει αποφασιστεί, από το πρωτάθλημα που αρχίζει θα προβιβαστεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ –η οποία του χρόνου θα μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα 1– η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση.

Η δεύτερη θα δώσει αγώνες μπαράζ με τη 13η της Σούπερ Λιγκ. Οποιος κερδίσει θα αγωνιστεί στη σεζόν 2019-2020 στη Σούπερ Λιγκ 1. Οποιος χάσει θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Εκεί, στη Σούπερ Λιγκ 2, που θα έχει συνολικά 12 ομάδες, θα συμμετάσχουν άλλες οκτώ ομάδες από το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Οσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Μόλις οι δύο από αυτές θα είναι οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση στο φετινό πρωτάθλημα και οι άλλες 12 θα προέρχονται από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Από αυτές τις 12, οι οκτώ θα είναι οι πρωταθλήτριες των οκτώ ομίλων οι οποίες θα προβιβαστούν απευθείας και οι λοιπές τέσσερις θα προκύψουν από τους αγώνες μπαράζ που θα γίνουν μεταξύ των οκτώ δευτεραθλητριών ομάδων των ομίλων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν να προσφερθεί στις ομάδες η τηλεοπτική στέγη της ΕΡΤ με την οποία υπέγραψαν διετές συμβόλαιο έναντι 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Φαβορί και πρόγραμμα

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος της πολύπαθης αυτής κατηγορίας, είναι δεδομένο βάσει δυναμικότητας πως τόσο ο Ηρακλής όσο και η Παναχαϊκή ξεκινούν με πλεονέκτημα ως προς την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Εργοτέλης αναμένεται να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και ακόμα καλύτερο από αυτό που μας είχε συνηθίσει στην περασμένη αγωνιστική περίοδο και θα επιδιώξει να μπει «σφήνα» ανάμεσα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μοναδικός εκπρόσωπος της Αττικής στο πρωτάθλημα είναι ο Αήττητος Σπάτων. Από το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής λείπει το μεγάλο ντέρμπι και οι πρώτοι αγώνες της πρεμιέρας ξεκινούν το Σάββατο στις 15.00.

Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ηρόδοτο, η Σπάρτη τον Κισσαμικό και τα Τρίκαλα τη Δόξα Δράμας. Στις 16.00 ο Βόλος αντιμετωπίζει την Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο Πλατανιάς τον Αήττητο Σπάτων. Την 28η Οκτωβρίου, διεξάγονται στις 15.00 τα παιχνίδια Απόλλων Λάρισας – Κέρκυρα, Εργοτέλης – Απόλλων Πόντου και Παναχαϊκή – Αιγινιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή