Ούτε ο Μέσι ούτε ο Αγουέρο, o νέος Μαραντόνα είναι ο… Σουάρες

Ούτε ο Μέσι ούτε ο Αγουέρο, o νέος Μαραντόνα είναι ο… Σουάρες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκλεισε τα 58 του χρόνια. Ο άνθρωπος-θρησκεία για τους Αργεντινούς (και όχι μόνο) αποχώρησε πριν από δύο δεκαετίες από το ποδόσφαιρο αφήνοντας κενό που κανείς από τους συμπατριώτες του δεν κατάφερε να αναπληρώσει. Ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο προσωρινά γαμπρός του Σέρχιο Αγουέρο, ούτε κανείς άλλος «νέος Μαραντόνα» του έχει μοιάσει. Υπάρχει όμως κάποιος που πραγματικά θα μπορούσε να είναι ο διάδοχός του… μόνο που γεννήθηκε από την άλλη πλευρά του Ρίο ντε λα Πλάτα. Ο Ουρουγουανός Λουίς Σουάρες είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που άφησε πίσω του ως ποδοσφαιριστής ο «Ντιεγκίτο». Σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Μέσι, ο Σουάρες είναι όχι μόνο ικανός να πάρει στους ώμους του τον σύλλογό του σε κρίσιμα ματς, όπως με το χατ τρικ επί της Ρεάλ πριν από πέντε ημέρες, αλλά και να πάει την εθνική του ομάδα πέραν των προσδοκιών, δείχνοντας ανθεκτικός στην πίεση των περιστάσεων.

Οπως ο «Πίμπε ντε Ορο», έτσι κι ο Σουάρες συνδυάζει το απρόβλεπτο με το μεγαλοπρεπές, τη δημιουργία με την εκτέλεση, και πάνω από όλα διαθέτει εκείνο το αρχηγικό ταμπεραμέντο που τόσο λείπει από την Εθνική Αργεντινής. Επιπλέον, ο Σουάρες έχει κάτι ακόμη που είχε και ο Μαραντόνα: αμφισβητίες και ορκισμένους εχθρούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι –σε αντίθεση με τους Αγουέρο και Μέσι– ο Σουάρες δεν είναι «το καλό παιδί». Ο Μαραντόνα είχε μάλιστα σπεύσει να υπερασπιστεί τον Σουάρες το 2014 όταν ο Ουρουγουανός είχε δαγκώσει αντίπαλο (φωτ.) και τιμωρήθηκε με τετράμηνο αποκλεισμό – ήταν δε η τρίτη φορά που ο Σουάρες τιμωρήθηκε για δάγκωμα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μαραντόνα είχε εξάρει και τους… ανδρικούς αδένες του Σουάρες λέγοντας ότι παίζει επίθεση πιο ανδρικά από τον οποιοδήποτε.

Εκεί όμως που ταυτίστηκαν απολύτως οι Μαραντόνα και Σουάρες ήταν στη χρήση του… άνω άκρου. Οπως ο Μαραντόνα χρησιμοποίησε το χέρι του… Θεού στο Μουντιάλ του 1986 κόντρα στην Αγγλία, και κάθε άλλο παρά μετάνιωσε, έτσι και ο Σουάρες άπλωσε εγκαίρως το χέρι και σταμάτησε πάνω στη γραμμή την μπάλα αποτρέποντας το γκολ της Γκάνας που θα απέκλειε την Ουρουγουάη από το Μουντιάλ του 2010, χωρίς βεβαίως να το μετανιώσει. Μαραντόνα, ίδε ο υιός σου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή