Αθλητισμός: Μαραζώνει το ελληνικό φυτώριο

Αθλητισμός: Μαραζώνει το ελληνικό φυτώριο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων Νέων αποτελεί προάγγελο για την αντίστοιχη των ανδρών, τότε η ελληνική τροπαιοθήκη του μέλλοντος θα συνεχίσει να γεμίζει μετάλλια. Σε άλλες χώρες οι διοργανώσεις των νέων δίνουν το στίγμα για το αύριο. Στην Ελλάδα, όμως, των οικονομικών προβλημάτων, της έλλειψης αθλητικού προγραμματισμού και του παμπάλαιου αθλητικού εξοπλισμού, καμία επιτυχία κάποιου νέου παιδιού δεν μπορεί να αποτελέσει προμήνυμα για το μέλλον του.

Στους Ολυμπιακούς του Μπουένος Αϊρες η χώρα μας κατέκτησε επτά μετάλλια, τα περισσότερα στην ιστορία της από αντίστοιχους Αγώνες. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί εγγύηση ότι τα παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο θα καταφέρουν κάτι αντίστοιχο και σε διοργανώσεις ενηλίκων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κωπηλασίας, που στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις των νέων,είχε αναδείξει ολυμπιονίκες αλλά τα παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από το άθλημα είτε για σπουδές είτε για να εργαστούν. Αντίθετα, η Αννα Κορακάκη, η οποία το 2014 είχε έρθει 4η στη σκοποβολή, το 2016 ως γυναίκα κατέκτησε δύο μετάλλια (ένα χρυσό, ένα χάλκινο). Και αυτή τη φορά η κωπηλασία ανέβηκε στο βάθρο και, μάλιστα, με χρυσό μετάλλιο (Μπούρμπου – Κυρίδου). «Ο ελληνικός αθλητισμός διαθέτει παιδιά με ταλέντο.

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ο καλύτερος προγραμματισμός ώστε να γίνει σωστός πρωταθλητισμός και, φυσικά, οικονομική στήριξη. Εχουμε ανάγκη από καινούργιο εξοπλισμό. Η προπονητική έχει αλλάξει και χρειαζόμαστε νέα όργανα. Οι προπονητές πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να παρακολουθούν σεμινάρια και τις εξελίξεις γύρω από τα αθλήματά τους», τόνισε στην «Κ» ο Γιάννης Καρράς, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Μπουένος Αϊρες.

Στην Αργεντινή οι νεαροί πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριές μας κατέκτησαν επτά μετάλλια (3-1-3). Και η πλειοψηφία όμως των υπολοίπων είχε καλά πλασαρίσματα. «Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή. Ακόμη και τα παιδιά που δεν διακρίθηκαν βρέθηκαν σε καλές θέσεις και κοντά στα μετάλλια. Με λίγο καλύτερη προετοιμασία θα τα κατάφερναν», υπογράμμισε ο κ. Καρράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή