Χρυσός ξανά ο Πετρούνιας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με το… τρίτο χρυσό μετάλλιο από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής είχε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο στάδιο όπου κατέκτησε την πρώτη σημαντική διεθνή διάκριση. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης των κρίκων αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και απέδειξε ότι, έστω και τραυματίας, παραμένει ο «βασιλιάς των κρίκων».

Ο 28χρονος πρωταθλητής ανέβηκε πρώτος στο πόντιουμ του «Aspire Dome» και έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Εκτέλεσε το πρόγραμμά του με άψογο τρόπο και συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς. Και ύστερα άρχισε η βασανιστική αναμονή. Ακολουθούσαν άλλοι επτά αντίπαλοι με πιο σημαντικό τον τελευταίο, τον Βραζιλιάνο, Αρτούρ Ζανέτι. Η ελληνική αποστολή παρακολουθούσε με προσοχή τα προγράμματα των αντιπάλων, αλλά κανένα δεν έφτασε στη βαθμολογία του ολυμπιονίκη μας.

Και έφτασε η στιγμή που στο πόντιουμ ανέβηκε ο Βραζιλιάνος. Ο Αρτούρ Ζανέτι εκτέλεσε το πρόγραμμά του και όλων τα μάτια «καρφώθηκαν» στον φωτεινό πίνακα. Θα κατάφερνε να πάρει ρεβάνς από τον Ελληνα για την ήττα του στη Βραζιλία; Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν αργά και όταν ο φωτεινός πίνακας έδειξε 15.100, ο Λευτέρης Πετρούνιας «χάθηκε» στις αγκαλιές της υπόλοιπης ομάδας. Τρίτος ήρθε ο Ιταλός Μάρκο Λοντάτζιο με 14.900.

Το 2009 σε αυτό το στάδιο ο πρωταθλητής μας ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο διεθνούς διοργάνωσης (3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο). Στο ίδιο στάδιο έμελλε να μπει στο πάνθεον των αθλητών των κρίκων που διαθέτουν από τρία μετάλλια και άνω από Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Πρώτος είναι ο Ιταλός Γιούρι Κέκι και δεύτερος ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ.

Στο άλμα παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε το κορίτσι-θαύμα της αμερικανικής γυμναστικής η Σιμόν Μπάιλς με 15,366. Στις ασκήσεις εδάφους πρώτευσε ο Αρτούρ Νταλαλουγιάν (Αρμενία). Στους ασύμμετρους ζυγούς το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νίνα Ντέργουαλ (Βέλγιο) με δεύτερη τη Σίμον Μπάιλς και τρίτη την Ελίζαμπεθ Σάιτς από τη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή