Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: «Θα μπει ορμητικά η Μπάγερν»

Τσαμπιονς Λιγκ – ΑΕΚ: «Θα μπει ορμητικά η Μπάγερν»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παιχνίδι με την Μπάγερν στο «Φούσμπαλ Αρίνα» μοιάζει με αγώνα επιβίωσης μέσα σε ένα λάκκο με… λιοντάρια και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό για την ΑΕΚ σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόταν, πόσο μάλλον τώρα που άρχισε κι αυτή να ζει μέσα στην αμφισβήτηση.

Με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, η αποψινή αναμέτρηση (22.00) δεν της δίνει πολλές ευκαιρίες για να συντηρηθούν οι (θεωρητικές και μόνο) ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ακόμα και μία ισοπαλία μπορεί να την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης και να της δώσει μια μεγάλη ανάσα για να ξεκολλήσει από τα γρανάζια της διαγραφόμενης εσωστρέφειας.

«Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ξέρουν όλοι πόσο δύσκολα θα είναι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουλέψουμε πολύ και να δούμε πώς θα τα έχουμε πάει. Μπορούμε να παρουσιάσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από το βαρύ κλίμα στα πέριξ της ομάδας: «Την αμφισβήτηση τη δημιουργήσατε εσείς. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις δυνατότητές μας. Για εμάς το ματς του Σαββάτου ήταν μία κακή ημέρα. Είναι σημαντικό να ζήσουμε αυτό που μας αξίωσε ο Θεός να ζήσουμε. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ και ξέρουμε πως σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το είδαμε. Αν και έχουμε κάνει καλά ματς, δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς».

Ο Ουζουνίδης αναγνωρίζει ότι και η Μπάγερν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά αυτό δεν τον εφησυχάζει: «Στα τελευταία παιχνίδια της δεν βρίσκεται στο τοπ επίπεδο. Εχει καλούς και νέους παίκτες, αλλά είναι σε μεταβατικό στάδιο. Η ατομική ποιότητα, όμως, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Απαιτείται να σταθούμε στο ψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης. Το ότι συζητήσαμε με τους παίκτες είναι κάτι που συμβαίνει σε ομάδες με καλά αποδυτήρια. Θεωρώ ότι η Μπάγερν θα μπει για να τελειώσει το παιχνίδι νωρίς και να πάει πιο ήρεμα στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ορμή της».

Η ΑΕΚ πετυχαίνει πάλι τους Βαυαρούς σε μια περίεργη φάση κι αυτό αυξάνει τον συντελεστή δυσκολίας. Το εντός έδρας 1-1 με τη Φράιμπουργκ τους άφησε στο -4 από την Ντόρτμουντ και η αμφισβήτηση για τον Νίκο Κόβατς άρχισε να πλανάται πάλι.

Ο Κίμιχ κάλυψε τον προπονητή του λέγοντας ότι οι παίκτες έχουν την ευθύνη για τη θέση του στην ομάδα και ο Κροάτης ζήτησε νίκη απόψε για να ανασάνουν όλοι: «Η κακή ψυχολογία συμβαίνει στον αθλητισμό. Εσωτερικά έχω υποστήριξη. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Τα περισσότερα που γράφονται στον Τύπο είναι αστεία και πρέπει να σταματήσουν. Ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικός. Με νίκη πιάνουμε τους 10 βαθμούς και μπορούμε να προκριθούμε από τώρα. Είναι σημαντικό και το ματς με την Μπορούσια, αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στην ΑΕΚ. Δεν παίζουμε καλά τελευταία και θέλουμε νίκη με καλή εμφάνιση γιατί έτσι προετοιμάζεις καλύτερα το επόμενο παιχνίδι. Ο Τιάγκο και ο Ρόμπεν δεν θα παίξουν, για τον Χάμες θα δούμε. Στην Αθήνα ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς και το τελειώσαμε αργά. Εδώ πρέπει να το τελειώσουμε νωρίτερα».

Την ίδια ώρα (22.00) γίνεται στο Αμστερνταμ και ο άλλος αγώνας του ομίλου, ανάμεσα στον Αγιαξ και στην Μπενφίκα. Με δεδομένο ότι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος για την ΑΕΚ είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, μια νίκη των Ολλανδών θα κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες της, ανεξαρτήτως από το δικό της αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή