Την Πέμπτη απολογείται ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό

Την Πέμπτη απολογείται ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για αύριο στις 16.00 σε απολογία τον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό, με το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ποινή της αφαίρεσης βαθμών. Πρόκειται για το άρθρο 15 παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα –με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό– που αναφέρει ότι προβλέπονται: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών». Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει, εφόσον κριθεί ένοχος και εφόσον του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, η ποινή αυτή να ισχύσει για τη φάση των ομίλων του Kυπέλλου και όχι για το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας η έκθεση της αστυνομίας και η καταγραφή των ζημιών που έγινε από τη διοίκηση του σταδίου.

Η έκθεση του παρατηρητή

Ωστόσο, η έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ, Αχιλλέα Γεωργακάκη, κάνει λόγο για παρουσία 500 φιλάθλων του Ολυμπιακού «οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη θύρα 3 σύμφωνα με το πρακτικό σύσκεψης» (κατά την έκθεση δηλαδή, δεν υπήρξε απαγόρευση μετακίνησης), ενώ αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα «υπήρξε σοβαρά τραυματίας ένας φίλαθλος στον οποίο προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ». Παρόλα αυτά όμως σε συμπληρωματική έκθεση τονίζει ότι «μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα, διαιτητής επί σειράν ετών, με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε στους χώρους ευθύνης μου».

• Περισσότερα από 25.000 εισιτήρια του ματς με την Ντουντελάνζ έχουν βρει κάτοχο, ενώ για το ντέρμπι των «αιωνίων» έχουν διατεθεί ήδη 27.000 εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή