ΑΕΚ: Χαραμάδα πρόκρισης μέσω… Αγιαξ

ΑΕΚ: Χαραμάδα πρόκρισης μέσω… Αγιαξ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τείχος που ύψωσε με το ανάστημά του ο Βασίλης Μπάρκας γκρεμίστηκε αφελώς από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Τσότσιτς και τη σπουδή του Ματέι Γιουγκ να καταλογίσει ένα πέναλτι από αυτά που χαρακτηρίζονται πολύ «αυστηρά». Με αυτόν τον άδοξο τρόπο άνοιξε τελικά ο δρόμος για την επικράτηση της Μπάγερν επί της ΑΕΚ με 2-0, με «δήμιο» τον Λεβαντόφσκι, που πέτυχε και τα δύο γκολ των Βαυαρών στο Μόναχο, συν άλλο ένα στην Αθήνα. Η ήττα αυτή, σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 της Μπενφίκα με τον Αγιαξ στη Λισσαβώνα (29΄ Ζόνας – 61΄ Τάντιτς), σήμανε τον μαθηματικό αποκλεισμό της Ενωσης από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Απομένει μόνο μια χαραμάδα ελπίδας για την τρίτη θέση του ομίλου και το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το σενάριο αυτό μοιάζει απίθανο για μια ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό και καλείται να καλύψει τουλάχιστον τέσσερις στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα έγινε στο 30΄, όταν ο Τσόσιτς έκανε ένα παρατεταμένο κράτημα στον Λεβαντόφσκι, από αυτά που συνηθίζονται από τους αμυντικούς στις εκτελέσεις κόρνερ. Ο Σλοβένος διαιτητής ίσως τιμώρησε περισσότερο τη… στενοκεφαλιά του Τσόσιτς παρά το μαρκάρισμα, γιατί ο Σέρβος αμυντικός αγνόησε τις παρατηρήσεις που του είχε κάνει λίγο νωρίτερα και μπήκε στη φάση απερίσκεπτα. Ο Λεβαντόφσκι έκανε το 1-0 και απάλλαξε από το άγχος την Μπάγερν, η οποία είχε απειλήσει έως τότε μόνο με μια κεφαλιά του Γκορέτσκα στο 7΄ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπάρκας.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα, καθώς η Μπάγερν έπαιξε στο β΄ ημίχρονο την ΑΕΚ σαν τη γάτα με το ποντίκι, πέτυχε το 2-0 πάλι με τον Λεβαντόσφκι στο 71΄ και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ εάν ο Μπάρκας δεν έκανε τέσσερις μεγάλες αποκρούσεις, μία εκ των οποίων έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του στο 78΄. Η ελληνική ομάδα αμύνθηκε οργανωμένα και φιλότιμα, αλλά δεν πήρε κανένα ρίσκο και υπέκυψε φυσιολογικά απέναντι σε έναν φανερά καλύτερο αντίπαλο. Η μόνη ευκαιρία της ήταν σε μια κεφαλιά – λίγο άουτ του Λαμπρόπουλου στο 5΄ και η μόνη νίκη της η εντυπωσιακή παρουσία περισσότερων των 5.000 οπαδών της στο «Αλιάνζ Αρίνα». Στα αξιοσημείωτα και η στιγμή που οι Χουλτ – Τσόσιτς λογομάχησαν και ο Σέρβος τράβηξε τον Σουηδό από την κοτσίδα!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίιμιχ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Ριμπερί (84΄ Ραφίνια), Γκνάμπρι (87΄ Σάντσες), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (91΄ Βάγκνερ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αλεφ (67΄ Αλεφ), Γαλανόπουλος (78΄ Γκάλο), Σιμόες, Μάνταλος (79΄ Μπογέ), Πόνσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή