Τσαμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή από Γιουνάιτεντ στο Τορίνο

Τσαμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή από Γιουνάιτεντ στο Τορίνο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το 86΄ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβλεπε τη φάση των «16» να απομακρύνεται καθώς ήταν πίσω στο σκορ από τη Γιουβέντους με γκολ του Ρονάλντο (65΄) κι ενώ η Βαλένθια επικρατούσε 3-1 της Γιουνγκ Μπόις. Ομως μέσα σε τέσσερα λεπτά, θύμισε τη μεγάλη Μάντσεστερ του παρελθόντος και πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή με γκολ του Μάτα (86΄) και αυτογκόλ του Μπονούτσι στο 90΄, παίρνοντας τεράστια ανάσα στον Η΄ όμιλο.

Ο θρίαμβος του Ερυθρού Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επί της Λίβερπουλ με 2-0 προχθές έφερε τα πάνω-κάτω σε έναν απροσδόκητα ανοικτό όμιλο (Γ΄), όπου αναμενόταν να ξεχωρίσουν οι Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ. Πλέον και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση δύο βαθμών και όλα είναι πιθανά.

«Δεν υπάρχει πια το παραμικρό περιθώριο λάθους», παραδέχθηκε ο σκυθρωπός Γιούργκεν Κλοπ ενόψει των αγώνων με Νάπολι και Παρί, προσθέτοντας όμως ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε», προφανώς για να προλάβει τις αντιδράσεις. Αυτές βεβαίως δεν έλειψαν, και στο στόχαστρο βρέθηκε κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, κατηγορούμενος ως «εγωιστής», διότι όχι μόνο δεν σκόραρε αλλά ενώ είχε κατέβει όλη η αεροπορία της Λίβερπουλ για ένα κόρνερ στο 64ο λεπτό, ο Αιγύπτιος επέλεξε απευθείας εκτέλεση και αστόχησε. Στη Νάπολι ο Τζίτζι Μπουφόν έπαιξε ως… πολλά υποσχόμενος 40χρονος, αποτρέποντας την ήττα της Παρί που θα σήμαινε ουσιαστικά αποκλεισμό, αλλά ο συμπαίκτης του, Νεϊμάρ, έχει σοβαρά παράπονα από τον διαιτητή. Ο Βραζιλιάνος σταρ κατήγγειλε τον Μπιορν Κούιπερς ότι του είπε κάτι «ασεβές» που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει. Ζήτησε ωστόσο την παρέμβαση της UEFA ώστε να δείχνουν κι οι διαιτητές τον σεβασμό που αναμένουν από τους παίκτες.

Αίσθηση προκάλεσε κι ο εντός έδρας διασυρμός της Μονακό από την Μπριζ με 4-0, δείχνοντας πόσο δύσκολο έργο έχει μπροστά του στον πάγκο των Μονεγάσκων ο Τιερί Ανρί – αν βεβαίως προλάβει να κάνει κάτι… Ηταν δε η πρώτη νίκη των Βέλγων σε φάση ομίλων εδώ και 13 χρόνια.

Στην Ισπανία ο Τύπος έκανε λόγο για την καλύτερη φετινή εμφάνιση της Ατλέτικο Μαδρίτης, που έφερε και την πρώτη φετινή ήττα (με 2-0) της Ντόρτμουντ σε ένα «πύρινο Μετροπολιτάνο». Ο δε σκόρερ Αντουάν Γκριεζμάν φέρεται να ενίσχυσε τις πιθανότητές του για τη Χρυσή Μπάλα, η ψηφοφορία για την οποία κλείνει αυτή την εβδομάδα.

Τέλος, στην Μπαρτσελόνα άρκεσε το 1-1 στο Μιλάνο με την Ιντερ για να γίνει η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους «16», έστω και χωρίς τον Λιονέλ Μέσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή