Τσιτσιπάς και Κύργιος αναζητούν τη γαλήνη

Τσιτσιπάς και Κύργιος αναζητούν τη γαλήνη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Νικ Κύργιος σκέφτεται να επισκεφθεί ψυχολόγο για να καταφέρει να συγκρατήσει τον… ασυγκράτητο χαρακτήρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκαλύπτει ότι θέλει να συναντήσει τον Δαλάι Λάμα και να συνεργαστεί με τον, επίσης ελληνικής καταγωγής, Πιτ Σάμπρας. Τόσο ο Κύργιος όσο και το «παιδί-θαύμα» του παγκόσμιου τένις συγκαταλέγονται στους αγαπημένους τενίστες των δημοσιογράφων και μία δήλωσή τους κάνει πάντα τον γύρο του κόσμου.

Θετικός στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τον Πιτ Σάμπρας είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως τόνισε στο «tennisworld». Σε αυτό, όμως, υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο: «Ο Σάμπρας θα ήταν τέλειος, αλλά αμφιβάλλω εάν θα ήθελε να ταξιδεύει συνεχώς», τόνισε ο 15ος στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας. Ο 20χρονος προβάλλει συνεχώς την Ελλάδα. Στη συνέντευξή του δήλωσε ότι αγαπημένος του προορισμός για διακοπές είναι η Κέρκυρα. Τώρα για το όνειρό του πέραν του τένις δεν είναι άλλο από μια συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να γράφει ιστορία στο Ουίμπλεντον όταν στην πρώτη του συμμετοχή έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο. Και αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που θέλει να σηκώσει: «Η νίκη στο Ουίμπλεντον σου αλλάζει τη ζωή. Πρόκειται για έναν αγώνα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο», και όσο για τις πιο ωραίες στιγμές της χρονιάς αυτές δεν είναι άλλες από τον «τελικό στη Βαρκελώνη, τον αγώνα με τον Ράφα (Ναδάλ), και, φυσικά, τη διοργάνωση στη Στοκχόλμη».

Κι ενώ ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να βελτιώσει τη θέση του στη γενική κατάταξη, ο ιδιόρρυθμος Νικ Κύργιος έχει πρόθεση να φτάσει μέχρι και σε ψυχολόγο για να μπορέσει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Ο 23χρονος, τον οποίο οι ειδικοί θεωρούν μεγάλο ταλέντο, το 2016 «φιγουράριζε» στη 13η θέση του κόσμου και τώρα έχει πέσει στην 37η. Σε αυτό δεν φταίει τίποτε άλλο παρά η συμπεριφορά του. Φαίνεται ότι το έχει καταλάβει και ο ίδιος καθώς είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τη συμβουλή που του είχαν δώσει πέρυσι οι αρμόδιοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις. «Το αποφάσισα. Θα συμβουλευτώ ψυχολόγο για να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου. Πέρασα διάφορα προβλήματα, τα οποία μου δημιούργησαν εμπόδια στην καριέρα μου», δήλωσε σε εφημερίδα της Αυστραλίας.

• Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον 20χρονο Αμερικανό, Φράνσις Τιαφόου (νούμερο 20 στον κόσμο), με 4-3 (3), 4-3 (5), 4-2 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον ημιτελικό γύρο του Next Gen ATP Finals που διεξάγεται στο Μιλάνο με τη συμμετοχή των οκτώ καλύτερων τενιστών κάτω των 21 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή