ΠΑΟΚ: «Θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα»…

ΠΑΟΚ: «Θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα»…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακοραμμένο αποδείχθηκε το ευρωπαϊκό κοστούμι του ΠΑΟΚ και μόνο τα τέσσερα χρυσά… σιρίτια από την εκτός έδρας νίκη του με 4-1 επί της Μπάτε Μπορίσοφ αφήνουν κάποιες ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί να βγουν κάποια (όχι και τόσο απίθανα) σενάρια στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του ομίλου.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων και ηττήθηκαν ξανά από τη Βίντι, αυτή τη φορά με 1-0 στο Groupama Arena της Βουδαπέστης. Eπεσαν έτσι στην 4η θέση του ομίλου, τρεις βαθμούς πίσω από τη Βίντι και ισόβαθμοι της Μπάτε, ελπίζοντας πλέον κυρίως σε τριπλή ισοβαθμία στους 6 β., με πλεονέκτημα σ’ αυτό το σενάριο το 4-1 της νίκης τους επί των Λευκορώσων.

Η τριπλή ισοβαθμία μπορεί να βγει αν η Μπάτε νικήσει εντός τη Βίντι και ηττηθεί μετά στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, υπό την αίρεση ότι δεν θα παίξει κάποιο ρόλο η Τσέλσι που έχει ήδη προκριθεί. Οι Λονδρέζοι υποδέχονται την ελληνική ομάδα την επόμενη αγωνιστική και παίζουν στη Βουδαπέστη την τελευταία.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε θαρρείς στις δηλώσεις του Λουτσέσκου ότι «θέλει σαν τρελός το πρωτάθλημα» και παρά τις ενέσεις ηθικού από περίπου 1.500 οπαδούς του, μπήκε στο γήπεδο ράθυμα και μουδιασμένα. Χάθηκε έτσι όλο το α΄ ημίχρονο όπου δεν απείλησε καθόλου, σε αντίθεση με τη Βίντι που είχε μια διπλή ευκαιρία με τον Μιλάνοφ στο 45΄+1. Ο,τι δεν πέτυχαν σ’ αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο 49΄, με τον Μιλάνοφ να χρίζεται σκόρερ με κεφαλιά έπειτα από διπλό λάθος του Βέρνμπλουμ. Σοβαρή αντίδραση από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ούτε μετά το εις βάρος του 1-0. Ανέβηκε μεν και πίεσε, ειδικά στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνος, με χαρακτηριστικό ότι τη μοναδική αξιόλογη τελική προσπάθεια την έκανε στο… 91΄, όταν ένα διαγώνιο σουτ του Βέρνμπλουμ έφυγε άουτ.

ΒΙΝΤΙ: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπιρά, Πάτκαϊ, Νεγκό, Χάντζιτς, Μιλάνοφ (58΄ Νικόλοφ), Σέποβιτς (77΄ Χόντζιτς), Χιούστι (66΄ Κόβακς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Λημνιός (60΄ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63΄ Ακπομ), Ζαμπά (70΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

• Για περίπου 20 μέρες θα τεθεί νοκ άουτ ο Βιεϊρίνια, που υπέστηρήξη μυός στο πόδι στην προχθεσινή προπόνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή