Αποψη: Ανοιξε φτερά ο ΠΑΟΚ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αυριανό αγώνα, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού κλείνει ο κύκλος των ντέρμπι του πρώτου γύρου του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Νικητής στους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, που δείχνει πως η εφετινή χρονιά θα είναι δική του. Εξάλλου, το δήλωσε και ο Λουτσέσκου –κάτι σπάνιο πριν από ευρωπαϊκό αγώνα– πως βασικός στόχος της ομάδας του είναι το πρωτάθλημα και φυσικά το πλήρωσε ακριβά με μία ακόμη ήττα από την άσημη Βίντι που τον σπρώχνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ.

Σίγουρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» δείχνει πέρα από μια σταθερότητα στην απόδοσή του, παρά τα σκαμπανεβάσματα, και αυτοπεποίθηση στα λεγόμενα «εύκολα ματς»». Σε αυτά που κατά τεκμήριο, αν δεν χαθούν βαθμοί, κρίνεται ο τίτλος. Ο ΠΑΟΚ σε τέτοιο αγώνα, όχι μόνο δεν άφησε ούτε πόντο, αλλά δείχνει να έχει ξεπεράσει το χρόνιό του πρόβλημα, όταν έπαιζε μακριά από την Τούμπα.

Αντιθέτως, οι δύο αντίπαλοί του στην κούρσα, δεν πείθουν πως θα μπορέσουν να καλύψουν τη διαφορά. Η ΑΕΚ είναι πολύ πιο αποδυναμωμένη από πέρυσι και ο Ουζουνίδης δεν μπόρεσε, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να παρουσιάσει ένα σύνολο που να έχει χαρακτηριστικά ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα. Ηρθε και η αφαίρεση βαθμών, για να μεγαλώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Κάτι ανάλογο φοβάται και ο Ολυμπιακός. Τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα μπορεί να τα πληρώσει με -3 και να χάσει την επαφή του με τον πρωτοπόρο. Ετσι θα μένει μόνο ο Ατρόμητος να τον απειλεί. Κάτι που μάλλον δεν θα τον ανησυχεί, αφού η ομάδα του Περιστερίου, όσο δυνατή και οργανωμένη να παρουσιάζεται, δεν έχει το «ειδικό βάρος» να διεκδικήσει… ελληνικό πρωτάθλημα. Αγγλικό ίσως…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή