Σούπερ Λίγκ: Κλείνει ο κύκλος των μεγάλων ντέρμπι

Σούπερ Λίγκ: Κλείνει ο κύκλος των μεγάλων ντέρμπι

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο λαμπερός κρίκος στην αλυσίδα των απανωτών ντέρμπι, που εδώ και έξι αγωνιστικές δίνουν έντονο χρώμα στη Σούπερ Λίγκα, μπαίνει αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την πιο κλασική μονομαχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, λοιπόν, στη «μητέρα όλων των μαχών» στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, ανεξάρτητα από το τι ακριβώς κρίνει αυτή η αναμέτρηση στον αδυσώπητο βαθμολογικό πίνακα. Δύο 24ωρα μετά την μπασκετική τους μονομαχία στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους, αυτή τη φορά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο ξεκίνημα της περιόδου τρεις μήνες νωρίτερα, ελάχιστοι θα περίμεναν ότι αυτό το ντέρμπι θα είχε τόσο ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με το -6 της τιμωρίας του, έμοιαζαν απαγορευτικά για τη διεκδίκηση υψηλών στόχων. Οι «πράσινοι» όμως τα έχουν καταφέρει περίφημα, σε σημείο να πηγαίνουν αύριο στο Φάληρο έχοντας κερδίσει μέσα στο γήπεδο έναν παραπάνω βαθμό απ’ όσους ο Ολυμπιακός, έστω κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα λόγω της τιμωρίας τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, ειδικά τώρα που το πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά» μοιάζει πολύ βατό μέχρι το τέλος του α΄ γύρου. Ερχονται, μάλιστα, από τρεις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με την τελευταία να είναι το εμφατικό 5-1 επί της Ντουντελάνζ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε καλή κατάσταση δείχνει και ο Παναθηναϊκός. Μετά την κακή παρένθεση της Τούμπας όπου γνώρισε την πρώτη και μοναδική του ήττα έως τώρα στην εφετινή περίοδο, έδειξε σαφέστατη βελτίωση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα μπορούσε να το κερδίσει. Είναι το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι για τους «πράσινους» και φιλοδοξούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, πάνω στο οποίο να στηρίξουν ψυχολογικά και βαθμολογικά τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο, σε μια σεζόν που το καλοκαίρι έμοιαζε καταδικασμένη. Διαιτητής του ντέρμπι ορίστηκε ο 35χρονος Ελβετός, Αντριεν Γιάκοτεκ.

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα και στο (κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ, όπου η πρωταθλήτρια ΑΕΚ υποδέχεται τον δεύτερο στη βαθμολογία και αήττητο Ατρόμητο. Η «Ενωση» έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, δεν έχει πλέον ρεαλιστικούς στόχους στην Ευρώπη και είναι υποχρεωμένη να κερδίσει το παιχνίδι για να κρατηθεί εντός στόχων στο πρωτάθλημα και να βάλει ένα φρένο στην αμφισβήτηση που γεννούν οι τελευταίες κακές εμφανίσεις της. Τσαλακωμένος από τις δύο συνεχόμενες ήττες του στην Ευρώπη είναι και ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενεί αύριο στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, με τη φιλοδοξία να ξεκινήσει ένα νέο νικηφόρο σερί, μετά εκείνο που σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα στο Περιστέρι.

Η 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις, με όλα τα παιχνίδια της να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και από τη μέση και κάτω, ο βαθμολογικός πίνακας μοιάζει με κινούμενη άμμο. Μπλεξίματα έχουν ακόμα και ομάδες… υπεράνω υποψίας όπως ο Αστέρας Τρίπολης που δεν λέει να ξεκολλήσει από την ουρά και θα δοκιμαστεί στην έδρα της αήττητης επί Χάβου Λαμίας. Πολύ κρίσιμο στη μάχη της παραμονής είναι το και ματς Λεβαδειακός – ΟΦΗ, ενώ αν χάσει στη Λάρισα, θα αρχίσει να αγχώνεται υπερβολικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Απόλλων αναζητεί το φιλί της ζωής κόντρα στον προερχόμενο από 4 σερί ήττες Αρη που απέλυσε τον Πάκο Ερέρα, ενώ για τη φορμαρισμένη Ξάνθη το παιχνίδι της με τον Πανιώνιο έχει πλέον… άρωμα Ευρώπης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (10η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Λάρισα -ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1), 19.00 Ξάνθη – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 19.30 Λεβαδειακός – ΟΦΗ (Novasports 2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 AEK – Ατρόμητος (Novasports 2), 17.15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (Novasports 3), 19.00 Λαμία -Αστέρας Τρ. (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Απόλλων – Αρης (ΕΡΤ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 23, Ατρόμητος 21, Ολυμπιακός 19, Ξάνθη 18, ΑΕΚ 17, Παναθηναϊκός 14, Αρης 12, Παναιτωλικός 12, Πανιώνιος 11, Λαμία 10, Λάρισα 8, ΟΦΗ 7, ΠΑΣ Γιάννινα 7, Αστέρας Τρ. 5, Λεβαδειακός 4, Απόλλων 1 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή