Μουντιαλική αναμέτρηση μεταξύ Κροατίας – Ισπανίας στο Ζάγκρεμπ

Μουντιαλική αναμέτρηση μεταξύ Κροατίας – Ισπανίας στο Ζάγκρεμπ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μεγάλο παιχνίδι της Κροατίας με την Ισπανία επιστρέφει στη δράση απόψε το Nations League, καθώς η πέμπτη αγωνιστική που αρχίζει σήμερα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους νικητές των ομίλων που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της νεότευκτης διοργάνωσης.

Τυχόν νίκη της Κροατίας στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ θα προσδώσει μεγάλο ενδιαφέρον στον όμιλο, αφού θα έχουν και οι τρεις ομάδες (μαζί με την Αγγλία) πιθανότητες κατάληψης της κορυφής που οδηγεί στην τελική τετράδα της διοργάνωσης τον προσεχή Ιούνιο, δεδομένου ότι απομένει το παιχνίδι της Αγγλίας με την Κροατία, την προσεχή Κυριακή.

Οι Κροάτες ειδικά έχουν απόλυτη ανάγκη τη νίκη, όχι μόνο για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης αλλά και για να μην υποβιβαστούν ως τελευταίοι του ομίλου και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη συντριβή με 6-0 από τους Ισπανούς στον πρώτο αγώνα, που είχε διεξαχθεί στο Ελτσε τον Σεπτέμβριο.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε και χρειαζόμαστε εκδίκηση, που θα είναι οι τρεις βαθμοί», είπε ο Κροάτης εκλέκτορας, Ζλάτκο Ντάλιτς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί θέλουν κι αυτοί τη νίκη στον τελευταίο τους αγώνα στον όμιλο ώστε να «σβήσουν» την εντός έδρας ήττα από την Αγγλία και να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά. Είναι μάλιστα τόσο μπερδεμένος ο όμιλος, ώστε χθες η εφημερίδα Marca της Μαδρίτης είχε τίτλο: «Το δίλημμα της Ισπανίας στο Ζάγκρεμπ: Μήπως αν δεν νικήσει είναι καλύτερο να χάσει παρά να φέρει ισοπαλία;».

Στον άλλο αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας το Βέλγιο είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Ισλανδία, στις Βρυξέλλες.

Σημαντικός επίσης είναι ο αγώνας της Αυστρίας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης, για τη δεύτερη κατηγορία. Για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες προβιβασμού τους οι γηπεδούχοι χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά επί των Βοσνίων, που με ισοπαλία παίρνουν και μαθηματικά το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία και την τελική τετράδα της κατηγορίας με έπαθλο μια θέση στο Euro 2020 αν δεν περάσουν από τον όμιλό τους στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Σε άλλους αγώνες αναμετρώνται για την τέταρτη κατηγορία το Καζαχστάν με τη Λετονία, η Ανδόρα με τη Γεωργία, το Σαν Μαρίνο με τη Μολδαβία και το Λουξεμβούργο με τη Λευκορωσία.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει και μία σειρά σημαντικών φιλικών αγώνων, όπως η αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Ρωσία στη Λειψία και της Πολωνίας με την Τσεχία στο Γκντανσκ. Παίζουν ακόμη η Αγγλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Γουέμπλεϊ και η Ιρλανδία με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή