Γ. Αντετοκούνμπο: «Απογοητευμένος και λυπημένος»

Γ. Αντετοκούνμπο: «Απογοητευμένος και λυπημένος»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιβεβλημένη αντίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον ρατσιστικό χαρακτηρισμό που δέχθηκε ο αδελφός του, Θανάσης, σε οπαδική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, έχει δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Eλληνονιγηριανού άσου των Μιλγουόκι Μπακς. Ο χαρακτηρισμός «πίθηκος» που εκτοξεύθηκε για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, προκάλεσε το σχόλιο του αδελφού του Γιάννη στα social media, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να παραμείνει σιωπηλός, γιατί με τον ίδιο τρόπο θα ήθελε να κινηθεί και ο πατέρας τους, Τσαρλς, αν ζούσε.

«Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη γιατί ξέρω ότι αυτό που θα πω θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα τη σιωπή μου. Εχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα», ανέφερε αρχικά ο «Greek Freak» και συνέχισε: «Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για τη χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας».

Μήνυμα στήριξης στην οικογένεια Αντετοκούνμπο έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας, με το όνομα του Γιάννη και γράφοντας στο Ιnstagram: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και στο μίσος». Παράλληλα, το ΕΣΡ έχει ζητήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό την οπαδική εκπομπή για να κρίνει το ρατσιστικό σχόλιο που έγινε και να κινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Το θέμα πήρε και διεθνείς διαστάσεις, καθώς σχετικά δημοσιεύματα ανήρτησαν τόσο το AFP όσο και η «Eκίπ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή