Ποδόσφαιρο: Προκαταρκτική για τους νεοναζί

Ποδόσφαιρο: Προκαταρκτική για τους νεοναζί

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την ανάρτηση των ναζιστικών συμβόλων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Εσθονίας, την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του Nations League, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί. Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαιτίους. Για το θέμα υπέβαλε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο.

Παραμένει το «-6»

Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας σχετικά με τον νέο κανονισμό αδειοδότησης και τον κανονισμό επιτήρησης που έχει προτείνει η ΕΠΟ. Η απόφαση που ελήφθη ήταν να απορριφθεί η πρόταση της ΕΠΟ και να υπάρξει εισήγηση στην ομοσπονδία να διατηρηθούν οι περυσινές ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από τα όργανα αδειοδότησης της ομοσπονδίας, ήτοι η αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και οι περιορισμοί στις μεταγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός συντάχθηκε με τη διαδικασία επιτήρησης που προτείνει η ΕΠΟ. Δηλαδή να μην ισχύσει η αφαίρεση έξι βαθμών, αλλά το καθεστώς οικονομικής επιτήρησης κατά τη διάρκεια της χρονιάς με κλιμακωτή αφαίρεση βαθμών εφόσον η ΠΑΕ είναι ασυνεπής. Οι εννέα ΠΑΕ που ψήφισαν υπέρ της παραμονής των περυσινών ποινών είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα. Οι υπόλοιπες επτά ζήτησαν να αφαιρούνται λιγότεροι βαθμοί. Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει: «Αναφορικά με τις ποινές ομάδων που δεν θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ όμοια με την περυσινή». Την τελική απόφαση θα πάρει η Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή