«Καρό σημαία» ακόμη μιας άνοστης χρονιάς στην F1

«Καρό σημαία» ακόμη μιας άνοστης χρονιάς στην F1

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού φτάνει στο τέλος της, την Κυριακή το μεσημέρι στο Αμπου Ντάμπι, με το ενδιαφέρον να έχει… ξεθωριάσει πολλά γκραν πρι πριν από το τελευταίο της σεζόν. Η Φόρμουλα 1 αναμένεται να αποχαιρετήσει αυτό το Σαββατοκύριακο τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την τελευταία του κούρσα, ύστερα από μια πλούσια –αλλά και στιγματισμένη από το σκάνδαλο «spy-gate»– καριέρα 16 ετών. Ο 37χρονος πιλότος της Μακλάρεν είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του τον περασμένο Αύγουστο, με ένα συγκινητικό βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οσον αναφορά το αγωνιστικό σκέλος της φετινής σεζόν, ο Λιούις Χάμιλτον για πέμπτη φορά θα στεφθεί κι επισήμως πρωταθλητής, έπειτα από μια αρκετά προβλέψιμη και… άνοστη χρονιά. Οπως είχε δηλώσει άλλωστε και ο Αλόνσο κατά τη διάρκεια της σεζόν (μετά την έβδομη κούρσα), σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο συγκλονιστικό και εντυπωσιακό: «Δεν είναι βαρετό, αλλά ισχύει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα πάντα είναι προβλέψιμα. Υπάρχουν 21 αγώνες συνολικά και όλοι γνωρίζουμε το τι θα γίνει στις επόμενες 14 κούρσες. Είναι πολύ στενάχωρο για το άθλημα». Οι δηλώσεις του πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύστοχες, καθώς η φετινή περίοδος εξελίχθηκε όπως ακριβώς αναμενόταν. Στις 28 Οκτωβρίου, τρεις κούρσες πριν από το τέλος της σεζόν, ο Χάμιλτον αναδείχθηκε μαθηματικά πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καταδεικνύοντας έτσι την έλλειψη του ανταγωνισμού.

Εκτός από το φτωχό θέαμα που προσέφερε ξανά η Φόρμουλα 1, σημείο αναφοράς της φετινής περιόδου ήταν και το halo (προστατευτικό κεφαλής του πιλότου), το οποίο παρά τις αρνητικές αντιδράσεις πριν από το σοβαρό ατύχημα του Λεκλέρκ, δείχνει πως θα καθιερωθεί. «Υστερα από αυτό το περιστατικό, μπορούμε να πούμε ότι το halo είναι σωτήριο», είχε δηλώσει ο Φελίπε Μάσα, ενώ μαζί του είχε συμφωνήσει και ο πρωταθλητής του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ: «Μπορούμε να τερματίσουμε τη συζήτηση για το halo τώρα. Θα σώσει ζωές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή