«Ζημία με δόλο στην ΕΠΟ»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ύπαρξη δόλου από την πλευρά των κατηγορουμένων έκανε λόγο η πολιτική αγωγή, που είχε δηλωθεί αρχικά από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και εν συνεχεία διατηρήθηκε με απόφαση της νυν διοίκησης της ΕΠΟ, στη χθεσινή δίκη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2017.

Η πολιτική αγωγή, που παρίσταται για δέκα από τους κατηγορουμένους, υποστήριξε: «Η εταιρεία εισέπραττε χωρίς να παράγει έργο, η ΕΠΟ έδινε τα λεφτά χωρίς να παίρνει τις μετρήσεις. Τα ίδια τα έγγραφα βοούν τη ζημία της ομοσπονδίας που έχει γίνει με δόλο από την πλευρά των κατηγορουμένων για τους οποίους η ΕΠΟ δηλώνει πολιτική αγωγή. Ο τότε ταμίας της, κ. Γκιρτζίκης, δήλωσε ότι υπέγραφε ό,τι του έφερναν μπροστά του. Η επιτομή της ομολογίας ενοχής».

Ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων Σιντόρη, Οικονομίδη, Φωτίου, Σιγάλα, Παπαδόπουλου, κ. Τσάμης, επικαλέστηκε τις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ, όπου δεν υπήρξαν αντιδράσεις: «Κανείς από τη γενική συνέλευση δεν εμφανίστηκε να πει ότι δεν έχει εγκρίνει τη σύμβαση. Αντίθετα, 28 ΕΠΣ είπαν ότι ήταν ικανοποιημένες και τα είχαν εγκρίνει όλα και ζητούσαν να ανακαλέσει η ΕΠΟ την πολιτική αγωγή γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχαν ζημιωθεί. Ολοι ήταν υπέρ της κάρτας υγείας».

Ο δικηγόρος του Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιάννης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε ότι «δεν συνυπολόγισαν τα έσοδα της ομοσπονδίας από τις μετρήσεις. Από τις 15.500 μετρήσεις ήρθαν έσοδα 500.000 ευρώ. Μήπως η εντολή που είχαν οι επιθεωρητές ήταν ότι έπρεπε να φτάσουν σε καταλογισμό ευθυνών; Μήπως ο σκοπός τελικά ήταν να οδηγηθεί στα δικαστήρια μία μερίδα παραγόντων;».

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή εννέα πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για τους πρώην προέδρους της ομοσπονδίας Βασίλη Γκαγκάτση, Γιώργο Γκιρτζίκη και Σοφοκλή Πιλάβιο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο και Καραμελίδη, άπαντες για το αδίκημα της απιστίας.

Οσον αφορά τα στελέχη των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση και είχαν συμβληθεί με την ΕΠΟ για την «κάρτα υγείας» προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη και Κωνσταντίνου Βουρδάκη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή