Σκοποβολή, πυγμαχία σε… νευρική κρίση

Σκοποβολή, πυγμαχία σε… νευρική κρίση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διεθνές ολυμπιακό κίνημα δεν φαίνεται να… διάγει και τις καλύτερες ημέρες. Συνεχώς έρχονται στο προσκήνιο σκάνδαλα με παράγοντες που έβαλαν το δάχτυλο στο… μέλι, το οποίο φαίνεται ότι είναι τόσο καλό, ώστε ένας να δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ο Λουτσιάνο Ρόσι είναι βουλευτής στην Ιταλία, παλαιός πρωταθλητής σκοποβολής, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας σκοποβολής και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας (ISSF) και δέχθηκε, όπως καταγγέλλει, απειλές για τη ζωή του, αλλά και αυτή της κόρης του εάν διεκδικήσει την προεδρία της ISSF.

Σήμερα στο Μόναχο αρχίζει το συνέδριο της ομοσπονδίας, το οποίο περιλαμβάνει και αρχαιρεσίες με τον Λουτσιάνο Ρόσι να είναι υποψήφιος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιταλός παράγοντας έχει πολλές φορές έρθει σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους του στην παγκόσμια, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε ισχυριστεί ότι άνθρωποι της ΙSSF σε συνεργασία με τη ΔΟΕ σκέφτονται να αντικαταστήσουν τις σφαίρες με λέιζερ, κάτι που διαψεύστηκε.

«Δέχθηκα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο αναφέρει ότι άνθρωποι της ISSF συνωμοτούν να με σκοτώσουν ή να απαγάγουν τη μικρή μου κόρη εάν δεν αποχωρήσω από τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου. Εχω προσφύγει στην ιταλική δικαιοσύνη», αναφέρει ο Ιταλός σε επιστολή που έστειλε στην ομοσπονδία και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το όνομα του Γκαφούρ Ρακχίμοβ –και η φήμη που το συνοδεύει– έχει φέρει μόνο προβλήματα στην παγκόσμια πυγμαχία (AIBA). Από τότε που εξελέγη πρόεδρος, η ΔΟΕ απείλησε ότι το άθλημα μπορεί ακόμα και να βγει από το ολυμπιακό πρόγραμμα. Πριν από δύο ημέρες κορυφαία ελβετική τράπεζα ενημέρωσε την ΑΙΒΑ να κλείσει τους λογαριασμούς και τις θυρίδες της διότι δεν τη θέλει ως πελάτη, επειδή κινδυνεύει η φήμη τής τράπεζας. Ο Ρακχίμοβ έχει κατηγορηθεί από το αντίστοιχο ΣΔΟΕ των ΗΠΑ ότι εμπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα και ότι ήταν μέλος των «Circle Brothers» (διεθνή ομάδα που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών), χωρίς, όμως, να υπάρχουν αποδείξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή