Μια καταστροφική χρονιά για την ΑΕΚ

Μια καταστροφική χρονιά για την ΑΕΚ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Τρίτης, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ, έκαναν τον γύρο του κόσμου, αμαυρώνοντας το όνομα της Ενωσης διεθνώς. Αποκορύφωμα των όσων συνέβησαν, ήταν η ρίψη βόμβας μολότοφ προς τους οπαδούς του Αγιαξ πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν ομάδα περίπου 100 ατόμων εισέβαλε στη θύρα 15 του Ολυμπιακού Σταδίου, που βρισκόταν κοντά στη θύρα 21 όπου φιλοξενούνταν οπαδοί του Αγιαξ. Ο χώρος στον οποίο είδαν τον αγώνα οι φίλοι της ολλανδικής ομάδας είναι δεδομένο ότι αποτελούνταν από ετερόκλητους οπαδούς, καθώς από τη μία υπήρχε σημαία του Ισραήλ (σ.σ. συχνά οι φίλοι του Αγιαξ κρατούν σημαίες του Ισραήλ στους αγώνες τους καθώς έχουν εβραϊκές ρίζες), ενώ από την άλλη υπήρχαν οπαδοί που χαιρετούσαν ναζιστικά όπως φάνηκε σε δημοσιευμένες φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη κερκίδα.

Τα εν λόγω επεισόδια ήταν η τρίτη πράξη «πολέμου» μεταξύ οπαδών που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ, του Αγιαξ, της Βίσλα Κρακοβίας και του Παναθηναϊκού, συνεχίστηκε στο Γκάζι το μεσημέρι της Τρίτης ανάμεσα σε οπαδούς του Αγιαξ και την ελληνική αστυνομία και κορυφώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου κάλεσε σε απολογία την ελληνική ομάδα η οποία κατηγορείται για ρίψη αντικειμένων, τοποθέτηση βεγγαλικών, εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, μπλοκαρισμένες σκάλες και προσβλητικό πανό (σ.σ. αναρτήθηκε στο πέταλο των οργανωμένων με μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά FIFA και UEFA).

Ο Αγιαξ κλήθηκε σε απολογία για ρίψεις αντικειμένων και τοποθέτηση βεγγαλικών. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Αναμφίβολα, η διοίκηση πρέπει να δείξει έστω και καθυστερημένα την πόρτα της εξόδου σε κάποιους οπαδούς, καθώς για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν οι πράξεις συγκεκριμένων ατόμων υποθηκεύουν το μέλλον της ομάδας. Υπενθυμίζεται πως στην ΑΕΚ έχει επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, λόγω επεισοδίων κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Χθες το μεσημέρι, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις σκηνές βίας που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποποιήθηκε ποτέ των δικών της ευθυνών, δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων και δεν σκοπεύει να αναζητήσει εύκολες δικαιολογίες και άλλοθι». Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μη συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας».

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ήττα από τον Αγιαξ με 0-2 δεν προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι η έκπληξη θα ήταν να παρουσιάσει η ΑΕΚ ανταγωνιστικό πρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ… Με διαφορά από τη δεύτερη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, καθώς εξαιρουμένου του αγώνα με την Μπενφίκα, η πορεία του συλλόγου στον θεσμό είναι επιεικώς απογοητευτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή