Ποδόσφαιρο: Πρόταση ενοχής για «25»

Ποδόσφαιρο: Πρόταση ενοχής για «25»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου για τους 29 κατηγορουμένους του Koriopolis συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη για το σκάνδαλο στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011. Η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, πρότεινε την ενοχή του πρώην μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου, των εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπ. Γιώργου Μπάκου και του προέδρου της ίδιας ΠΑΕ Γιώργου Μποροβήλου, την ενοχή του πρώην προέδρου του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη και την ενοχή του πρώην ισχυρού άνδρα της Ηλιούπολης Γιώργου Τσακογιάννη. Αναλυτικότερα η πρόταση:

Μπέος: ένοχος για δωροδοκία στο Αστέρας Τρίπ. – Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπ. – Ολυμπιακός Β. Τσακογιάννης: ένοχος για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο Πόντιοι Κ. – Αετός Σκ., για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, για δωροδοκία στο Εθνικός Αστ. – Ηλιούπολη, για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Εθνικός Π., για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (ανάμεσα στις συναλλαγές και αυτή των 150.000 ευρώ με τον πρώην διαιτητή Γ. Σπάθα), οπλοκατοχή. Κομπότης: ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός. Μπάκος – Μποροβήλος: ένοχοι για δωροδοκία στο Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπ., στο Αστέρας Τρίπ. – Ολυμπιακός Β. και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπ. – Καβάλα.

Ενοχή προτάθηκε και για τους Καρακούλια (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]), Δημόπουλο (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]), Ζαβαντία (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή στοιχήματος [κακούργημα], για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες), Γεωργιτσάκο (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή στοιχήματος [κακούργημα]), Ντότση (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή στοιχήματος [κακούργημα]), Νικολόπουλο (για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, στο Ηλιούπολη – Εθνικός Π.), Παντέλη (για δωροδοκία στο Εθνικός Αστ. – Ηλιούπολη, στο Ηλιούπολη – Εθνικός Π.), Πουλόπουλο, Νταμπάση, Ρουτζιέρη, Προβατίδη (για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος), Ναυρινιάδη (για δωροδοκία στο Πόντιοι – Αετός Σκ. και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες), Δήμου (δωροδοκία στο Διαγόρας – Πιερικός), Σιδηρόπουλο (μεταξύ άλλων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα [κακούργημα]), Τζιβελέκη (για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]), Βυθοπούλου (για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]), Τσεκερίδη (μεταξύ άλλων για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]), Διγώνη, Γαλέο (για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος [κακούργημα]) και Αδαμάκη. H δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή