Για την υπέρβαση με Μίλαν στο «Καραϊσκάκης»

Για την υπέρβαση με Μίλαν στο «Καραϊσκάκης»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μη αξιοποίηση των πολλών και σημαντικών ευκαιριών που δημιούργησε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» πλήρωσε χθες βράδυ ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Μπέτις με 1-0 για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Στο άλλο ματς, η Μίλαν, που βρέθηκε να χάνει με 1-2 από την Ντουντελάνζ στον ιταλικό Βορρά, επικράτησε τελικώς με 5-2. Ετσι, η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης θα κριθεί σε δύο εβδομάδες, στο παιχνίδι με τους «ροσονέρι» στο «Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Πειραιά, που είχε ηττηθεί με 3-1 στο «Σαν Σίρο», χρειάζεται νίκη με 2-0, 3-1 ή με διαφορά τριών γκολ για να περάσει μαζί με την Μπέτις στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Να σημειωθεί πως, με νίκη 3-1, οι «ερυθρόλευκοι» καταλαμβάνουν τη 2η θέση, αφού υπερτερούν στη συνολική διαφορά τερμάτων. Πρόκειται για το τέταρτο κριτήριο στην ισοβαθμία. Τα πρώτα τρία κριτήρια είναι οι βαθμοί στις μεταξύ τους συναντήσεις, τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και τα εκτός έδρας γκολ που έχουν σημειώσει στους μεταξύ τους αγώνες.

Με τον Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γκερέρο δεν είχε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και έμεινε στον πάγκο, ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες Χασάν και Χριστοδουλόπουλος. Επίσης, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, επιλέγοντας για τη μεσαία γραμμή τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, έχοντας κατά νουν να κλείσει τους διαδρόμους.

Στο πρώτο μέρος, οι «Πειραιώτες» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και Φορτούνη για να προηγηθούν. Αλλά η Μπέτις άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ του Σέρχιο Κανάλες έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 39΄. Είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι του Λεόν στο 18΄ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σισέ), με τον Σα –κορυφαίο του Ολυμπιακού– να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή επέμβαση. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά. Τη μεγαλύτερη, πάντως, την είχε η Μπέτις με σουτ του Σανάμπρια στο 59΄ που βρήκε το δοκάρι ύστερα από απόκρουση του Σα.

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά (74΄ Χάβι Γκαρθία), Ζούνιορ, Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες, Τέγιο (83΄ Μπαραγάν), Λεόν (63΄ Ινούι), Σανάμπρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (82΄ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58΄ Γκερέρο), Ναουέλ (72΄ Βρουσάι), Ποντένσε, Φορτούνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή