ΠΑΟΚ: Hττα εντός προγράμματος, αλλά ελπίζει

ΠΑΟΚ: Hττα εντός προγράμματος, αλλά ελπίζει

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ήττα με 4-0 από την Τσέλσι γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η αναμέτρηση δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική, καθώς η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε ουσιαστικά σε όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χατσερίντι στο 7ο λεπτό, που αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ζιρού που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Για καλή τύχη του «Δικεφάλου», η Μπάτε Μπορίσοφ επικράτησε με 2-0 της Βίντι στον άλλο αγώνα του ομίλου, συνεπώς με νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπάτε στην Τούμπα και ήττα της Βίντι από την Τσέλσι στη Βουδαπέστη, ο Κυπελλούχος Ελλάδος περνάει στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, καθώς η Τσέλσι είχε την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι, απειλώντας με κάθετο ποδόσφαιρο, μακρινά σουτ και ωραίες συνεργασίες. Δύο τέρματα σημείωσε ο Ζιρού που εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ των Πέδρο και Φάμπρεγας και σκόραρε στο 27΄ και το 37΄ με πολύ όμορφα τελειώματα με το αριστερό πόδι. Το πρώτο, από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής με φαλτσαριστό και σχεδόν συρτό τελείωμα και το δεύτερο με μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης, με τον Βέρνμπλουμ να αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός έπειτα από την αποβολή του Χατσερίντι, κάνοντας αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Με την είσοδο του Γουάρντα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι δεν κατάφερε σε ένα ολόκληρο 45λεπτο, δηλαδή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή τελική προσπάθεια. Ο Αιγύπτιος έκανε καλή κίνηση εντός περιοχής στο 47΄ την οποία εξουδετέρωσε ο Εμερσον και ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε άουτ.

Οι «μπλε» βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Χάντσον-Οντόι που σκόραρε με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής στο 60΄. Η Τσέλσι έριξε αρκετά το τέμπο του αγώνα ψάχνοντας θεαματικές προσπάθειες και το σκορ έκλεισε με γκολ του Μοράτα στο 78΄, που είχε περάσει ελάχιστα νωρίτερα ως αλλαγή και βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τζαπακόστα (63΄ Αμπάντου), Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Εμερσον, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους-Τσικ, Πέδρο (66΄ Γούλιαν), Ζιρού (75΄ Μοράτα), Χάντσον-Οντόι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79΄ Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Σάχοβ, Ελ Καντουρί (75΄ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46΄ Γουάρντα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή