EURO: Η νέα πρόκληση της Εθνικής

EURO: Η νέα πρόκληση της Εθνικής

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική του Nations League δεν έχει τύχη. Πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μέσω του 10ου προκριματικού ομίλου που κληρώθηκε. Στον δρόμο της βρίσκει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1968 και κατόχου τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων, Ιταλία, την αντίπαλό της στην προκριματική φάση των παγκοσμίων κυπέλλων του 2014 και του 2018, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία που έπαιξε προσφάτως στο Nations League, καθώς και την Αρμενία με το Λιχτενστάιν, ομάδες οι οποίες μοιάζουν με τους αδύναμους κρίκους του ομίλου.

Οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν εκτός έδρας, με το Λιχτενστάιν και τη Βοσνία στις 23 και στις 26 Μαρτίου, αντίστοιχα. Στις 8 και στις 11 Ιουνίου θα υποδεχθεί το φαβορί για την 1η θέση Ιταλία και την Αρμενία, αντίστοιχα.

Το θέμα είναι σε ποιο γήπεδο θα γίνουν τα εντός έδρας ματς. Χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης ανέλυσαν τα δεδομένα σχετικά με τις δύο έδρες που πρέπει να δηλωθούν στην UEFA το αργότερο έως την Παρασκευή. Προβάδισμα, πάντως, έχει το Παγκρήτιο Στάδιο.

Στη συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει κατά σειρά με: 5 Σεπτεμβρίου: Φινλανδία – Ελλάδα, 8 Σεπτεμβρίου Ελλάδα – Λιχτενστάιν, 12 Οκτωβρίου: Ιταλία – Ελλάδα, 15 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Βοσνία, 15 Νοεμβρίου: Αρμενία – Ελλάδα,18 Νοεμβρίου: Ελλάδα – Φινλανδία. Να σημειωθεί πως η Εθνική κληρώθηκε σε όμιλο των έξι ομάδων (υπάρχουν και με πέντε ομάδες), με αποτέλεσμα να μην έχει κενές ημερομηνίες το πρόγραμμά της έως τον Νοέμβριο του 2019. Από την προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (20 ομάδες) και σε αυτές θα προστεθούν οι τέσσερις νικήτριες των πλέι-οφ του Νations League.

«Ολα εξαρτώνται από εμάς»

Τα δεδομένα της κλήρωσης ανέλυσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης: «Οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το οφείλουμε στους Ελληνες φιλάθλους, να σταθούμε αντάξιοι των επιτυχιών που είχε η Εθνική τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε εμείς. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Ελπίζω να μην έχουμε ατυχίες και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς, ώστε να παλέψουμε την πρόκριση».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων, Αγγελος Μπασινάς, υπογράμμισε: «Είδα τους Ιταλούς χαρούμενους για την κλήρωση, φυσικά και είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά καλύτερα να περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή