Βόλεϊ: «Ερυθρόλευκη» πρόκριση, αποκλεισμός ΠΑΟΚ

Βόλεϊ: «Ερυθρόλευκη» πρόκριση, αποκλεισμός ΠΑΟΚ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-2 (18-25, 29-27, 26-24, 20-25, 15-8) τη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ στη Λευκορωσία και θα βρουν απέναντί τους την τουρκική BBSK που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον β΄ γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ. Αντίθετα, για την ίδια διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Μπορεί να νίκησε την πολωνική Ολστιν με 3-2 αλλά είχε χάσει στον πρώτο αγώνα 1-3.

Οι «Πειραιώτες» είχαν νικήσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα, στου Ρέντη, αλλά το παιχνίδι στην παγωμένη Λευκορωσία ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Σαχτόρ επικράτησε εύκολα στο πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο υπήρξε μεγάλη… μάχη που βρήκε νικήτρια την ελληνική ομάδα. Καθοριστικό ήταν και το τρίτο σετ, το οποίο ο Ολυμπιακός το ήθελε για να σφραγίσει την πρόκριση. Μετά το 13-15 της Σαχτόρ, ο Ολυμπιακός πήρε μικρό προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι να «κλείσει» το εισιτήριο για τους «16». Το 4ο σετ ανήκε στους γηπεδούχους με την ελληνική ομάδα να επικρατεί στο τάι μπρέικ και να φεύγει νικήτρια από τη Λευκορωσία. Οι πόντοι της Σαχτάρ Σολιγκόρσκ προήλθαν: 4 άσοι, 63 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 34 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν: 4 άσοι, 57 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 37 λάθη αντιπάλων.

Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με την τουρκική BBSK θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος στου Ρέντη στις 16 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν θα βρεθεί στους «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στη Θεσσαλονίκη της Ολστιν με 3-2 (25-22, 17-25, 16-25, 25-21, 15-12), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το «εισιτήριο». Η ήττα στην Πολωνία με 1-3 στοίχισε στον ελληνικό σύλλογο, καθώς για να προκριθεί χρειαζόταν νίκη με 3-1 ή 3-0 και ύστερα να κατακτούσε τη νίκη στο «χρυσό» σετ. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο πρώτο σετ αλλά οι Πολωνοί διεκδίκησαν και πήραν το δύο σετ που ήθελαν για την πρόκριση και ύστερα ακολούθησαν τον ρυθμό της γηπεδούχου ομάδας.

• Σε εξ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική της Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Κόρινθο με 3-0 (25-7, 25-21, 25-10). Για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη και βρίσκονται μαζί με τον Πανναξιακό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή