Αποψη: Eνα σπίτι για την Εθνική

Αποψη: Eνα σπίτι για την Εθνική

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ θυμίζουν αυτούς που με τις «Μικρές Αγγελίες» ανά χείρας αναζητούσαν σπίτι προς ενοικίαση. Επειτα από τη λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε, επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου τρέχουν να βρουν έδρα για την εθνική ομάδα. Τα προκριματικά του EURO 2020 πλησιάζουν και ένας πιθανός αποκλεισμός θα αποτελέσει άλλη μία… κατρακύλα.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Οταν μάλιστα οι οπαδοί μιας ομάδας, αυτοί του ΠΑΟΚ, έθεσαν «βέτο» να μην αγωνιστεί στην Τούμπα, τα περιθώρια στενεύουν. Τώρα αν το γήπεδο αυτό δεν είναι δικό τους και η πολιτεία τους παραχωρεί χώρο για να το επεκτείνουν ή να φτιάξει νέο η ΠΑΕ, είναι μία… λεπτομέρεια που μόνο στην Ελλάδα τη συναντάμε. Ομως η απαίτησή τους μάλλον έγινε αποδεκτή.

Μία «έδρα» με όλη τη σημασία της λέξης θα ήταν το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ομως κι αυτό δεν πρέπει να ικανοποιεί τη διοίκηση τις Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Βλέπετε, το γήπεδο ανήκει στον «αιώνιο εχθρό» του «Δικεφάλου του Βορρά». Οπως ανήκει και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον άλλο «μισητό του Νότου». Οι αποφάσεις των διοικούντων της ΕΠΟ σπανίως λαμβάνονται με γνώμονα το καλό της ομάδας. Εχει αποδειχθεί πως άλλα είναι τα σκεπτικά τους…

Ετσι, από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα μετακομίσει η Εθνική σε κάποιο άλλο. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως, ακόμα κι αν επιστρέψουν στις εξέδρες οι φίλοι της, οι φωνές τους θα χάνονται στην απεραντοσύνη, ενός σταδίου που μόνο ποδοσφαιρικό δεν θα είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή