Τίτλοι τέλους για Πασκουάλ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τσουνάμι» αλλαγών και εξελίξεων στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού προκάλεσε η έβδομη ήττα στην Ευρωλίγκα, αν και πάνω-κάτω ήταν αναμενόμενη η λύση συνεργασίας με τον Τσάβι Πασκουάλ, και στον σημερινό αγώνα των «πρασίνων» με αντίπαλο την ισόβαθμη Αρμάνι του Μάικ Τζέιμς, στο ΟΑΚΑ (21.30), καθήκοντα προπονητή θα εκτελέσoυν οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του, Aλβέρτης, Βόβορας και Παναγιωτόπουλος.

Στο «καυτό» θέμα της αντικατάστασης του Καταλανού τεχνικού, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος περιμένει το «ναι» του σπουδαίου Αμερικανού προπονητή Ρικ Πιτίνο, εφόσον αποφασίσει να δεχτεί την πρόταση των «πρασίνων» και για πρώτη φορά στην καριέρα του εργασθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ύστερα από μακρά επιτυχημένη καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA). H είδηση για τον 66χρονο προπονητή ήρθε από τον ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου ESPN, Αντριαν Βοϊναρόφσκι, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Ρικ Πιτίνο, που είναι μέλος του Naismith Hall of Fame, ολοκληρώνει τη συμφωνία του για να γίνει πρώτος προπονητής της δυνατής ομάδας της Eυρωλίγκας». Ο Πιτίνο αποσύρθηκε από την προπονητική πριν από τρεις μήνες.

Η αρνητική εικόνα του «τριφυλλιού» στις 13 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις εκτός έδρας οδήγησαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να προχωρήσει αρχικά στην επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου σε όλη την ομάδα και εν συνεχεία στην αλλαγή προπονητή, καθώς και στην προειδοποίηση απομάκρυνσης τριών ξένων παικτών (Γκιστ, Λάσμε, Λεκαβίτσιους, αν και η αντικατάστασή τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη συγκεκριμένη χρονική φάση). Στην εξαετή προεδρική θητεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχουν προηγηθεί οι αντικαταστάσεις του Πεδουλάκη δύο φορές, των Ιβάνοβιτς και Τζόρτζεβιτς. Ο Πασκουάλ είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ρήτρα υψηλής αποζημίωσης, αλλά η παραίτησή του μαρτυρεί οικονομικό διακανονισμό, ύστερα από συνεργασία δύο χρόνων. Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε χθες στους παίκτες, τονίζοντας ότι δεν ευθύνεται μόνο ο τέως προπονητής τους για την αγωνιστική εικόνα, που δεν είναι αποδεκτή από τον σύλλογο και τον κόσμο (πεντακόσιοι φίλαθλοι πήγαν στο ΟΑΚΑ και αντιπροσωπεία τους ζήτησε να μιλήσει στους παίκτες), και υπογράμμισε ότι για κάποιους έχει ανοίξει η πόρτα εξόδου.

«Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για έναν τελικό. Σίγουρα έχουμε περάσει πολλά με τον Τσάβι, τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένα σοκ, αλλά δεν χωρούν συναισθήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό», δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟ, Γιώργος Βόβορας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή