Μπάσκετ: Οι «αιώνιοι» με φόντο το 2019

Μπάσκετ: Οι «αιώνιοι» με φόντο το 2019

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «πινελιά» Ρικ Πιτίνο, που «χρωμάτισε» από την Πέμπτη το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μετά το βελούδινο διαζύγιο με τον Τσάβι Πασκουάλ, δεν λειτούργησε σαν χαλί κάτω από το οποίο μπορούν να κρυφτούν εσαεί τα συσσωρευμένα και σημαντικά ζητήματα των «πράσινων» από την αρχή της σεζόν μέχρι και το χθεσινό ματς με την Αρμάνι στην Ευρωλίγκα.

Η… αναδιάρθρωση του καλοκαιριού που επιχειρήθηκε από τη διοίκηση του «Τριφυλλιού», έχοντας τη συγκατάθεση του Καταλανού προπονητή, δεν έδειξε μέχρι στιγμής κάτι καλύτερο από τις περυσινές εμφανίσεις. Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται ήδη σε προπονητικό μεταβατικό στάδιο, ενώ η εικόνα του στο παρκέ είναι αποκαρδιωτική, κυρίως όταν απομακρύνεται από το ΟΑΚΑ. Διοίκηση και Πασκουάλ αποφάσισαν το καλοκαίρι να θωρακίσουν τη ρακέτα τους με το επιτυχημένο δίδυμο του παρελθόντος Λάσμε – Γκιστ (ως «τεσσάρι») κι έχοντας ως back up τα βαριά κορμιά και πόδια των Βουγιούκα και Παπαγιάννη. Στη θέση «1» διατήρησαν το δίδυμο Καλάθη – Λεκάβιτσιους, τους οποίους ενισχύουν κατά περίσταση οι Παππάς και Λάνγκφορντ, οι οποίοι ούτε κατά διάνοια θεωρούνται «άσοι», ενώ στο «3» και «4» οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν με τον Παπαπέτρου και τον Τόμας πλάι στους Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Λοτζέσκι, όμως η εικόνα είναι απογοητευτική.

Μέχρι πρότινος, ο Παπαγιάννης ήταν εκτός πλάνων, ενώ τις τελευταίες ημέρες και ο Αντετοκούνμπο πέρασε αρκετές… ώρες στον πάγκο κι ενώ Παπαπέτρου και Λοτζέσκι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού.

Ολα αυτά κατέδειξαν ότι ο Πασκουάλ έψαχνε να βρει απεγνωσμένα λύσεις βλέποντας το καράβι να οδεύει ολοταχώς προς τα βράχια, αφού το κομβικό δίδυμο Λάσμε – Γκιστ παρουσιάζεται αγνώριστο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εμφανίζεται αργός, χωρίς σπιρτάδα και νεύρο μακριά από την έδρα του, κάτι που είχε επισημανθεί και την περασμένη χρονιά. Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει απελπιστικά, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί, αρκεί οι παίκτες που μέχρι στιγμής παίρνουν βαθμό κάτω από τη… βάση να συνέλθουν (;), σε συνδυασμό με την έλευση του νέου προπονητή και των μεταγραφών.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός εμφανίζει εικόνα αντιστρόφως ανάλογη με τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Το καλοκαίρι δεν εντυπωσίασε με τις μεταγραφές, πλην του Μπλατ, και ο πήχυς των προσδοκιών κρατήθηκε χαμηλά ειδικά μετά το κακό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής στηρίχθηκε πάνω στον δυνατό κορμό των «ερυθρολεύκων», ο οποίος κάνει πάντα τη διαφορά, όσοι παίκτες κι αν αλλάξουν: Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ αποτελούν την εγγύηση των τελευταίων ετών στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και γύρω από αυτούς περιστρέφονται τα πάντα.

Πρόκειται για τετράδα τεράστιας μπασκετικής κλάσης, ιδιαίτερα δεμένη μεταξύ της και «μπαρουτοκαπνισμένης» όσο λίγες στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δύναμη «πυρός» των «ερυθρολεύκων» και ο Μπλατ καλείται όχι μόνο να προσαρμόσει τους υπολοίπους σε αυτήν, αλλά και να την προστατέψει από την αγωνιστική και ηλικιακή φθορά. Το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις «1» και «2» αναμένεται να κλείσει σύντομα με μία ακόμη προσθήκη. Η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα για τους «αιωνίους»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή