Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ανώμαλη προσγείωση

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ανώμαλη προσγείωση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Nα μην αποπροσανατολιστούμε από την πορεία της Νταρουσάφακα στον πρώτο γύρο», είχε επισημάνει ο Ντέιβιντ Μπλατ την παραμονή του αγώνα στην έδρα της πρώην ομάδας του, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν εισακούστηκε από τους παίκτες του και ο επίλογος του πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα γράφτηκε με ήττα (79-75) από την αδιάφορη και ουραγό Νταρουσάφακα, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός (9 νίκες – 6 ήττες) αιφνιδιάστηκε από την Νταρουσάφακα και ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο η συνέχεια του αγώνα εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι θεατές των πεπραγμένων από τους αντιπάλους τους. Με ποσοστό 30% στα δίποντα, οκτώ λάθη και δεχόμενος έξι κλεψίματα της μπάλας, ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε επ’ ουδενί την ομάδα που προερχόταν από πειστικές εμφανίσεις και νίκες, τουλάχιστον, τον τελευταίο μήνα στην Ευρωλίγκα και τις δύο «διαβολοβδομάδες» των διπλών υποχρεώσεων.

Τέσσερις «ερυθρόλευκοι» (φωτεινή εξαίρεση, ο Παπανικολάου) δεν σκόραραν ούτε έναν πόντο στο α΄ ημίχρονο (42-31), ο Σπανούλης «απομονώθηκε» από την άμυνα της Νταρουσάφακα, που έπαιξε πολύ δυνατά και με αυτοσυγκέντρωση διαλύοντας κάθε υποψία δημιουργίας από την περιφέρεια και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος να αντιδράσει. Η διαφορά έφθασε έως και τους 17 πόντους, γιατί η τουρκική ομάδα, όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μη έχοντας να χάσει κάτι, έπαιξε χωρίς άγχος, είχε παίκτες όπως οι Ντάγκλας, Μπράουν και Πέινερς που παίζουν, πλέον, για το συμβόλαιο της επόμενης περιόδου και διαθέτουν δυνατό κίνητρο προσωπικής διάκρισης.

Ο Στρέλνιεκς σήκωσε την επίθεση του Ολυμπιακού οργανωτικά και εκτελεστικά στο τρίτο δεκάλεπτο (60-53), ενώ η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν επέτρεψε στην Νταρουσάφακα τη συνέχεια των εύκολων καλαθιών, με αποτέλεσμα το 72-60 να μετατραπεί σε 72-69 στο 2΄ 37΄΄ πριν από τη λήξη. Οι γηπεδούχοι βρήκαν 4 πόντους από τον Ντάγκλας και τον Εβανς για το 76-69 στο 39΄. Ο Ολυμπιακός απάντησε με καλάθια του Πρίντεζη και του Στρέλνιεκς για το 76-74 (στα 14΄΄), ο Ντάγκλας ευστόχησε σε μία βολή (77-74), αλλά μετά την πρώτη εύστοχη βολή του Πρίντεζη (77-75 στα 9΄΄) χάθηκε το επιθετικό ριμπάουντ και το παιχνίδι τελείωσε με μια εύστοχη βολή του Ντάγκλας. Ο Μπλατ, όπως και σε άλλα παιχνίδια, κράτησε το τελευταίο πεντάλεπτο τον Σπανούλη στον πάγκο.

Χθες, Xίμκι-Μπασκόνια 77-85.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: Μακ Κάλουμ, Οζμιζράκ, Κοσούτ, Κιντ 8 (2), Οζντεμίρογλου, Σαβάς 6, Μπράουν 7 (1), Ντάγκλας 19, Πέινερς 16 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Εβανς 8, Ερικ 10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 7 (1), Τουπάν 5 (1), Σπανούλης 7 , Τίμα, Μιλουτίνοβ 6, Στρέλνιεκς 15 (4), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 11 (2), Λεντέι 12.

• To δεύτερο ντέρμπι κορυφής στην 15η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, με την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε (13-1) να υποδέχεται τη Ρεάλ (12-2). Στο Μόναχο, η Μπάγερν θα παίξει με την Μπούντουσνοστ, ενώ η Γκραν Κανάρια θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή