Μετρούν δυνάμεις και εμπόδια

Μετρούν δυνάμεις και εμπόδια

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από το τζάμπολ του αυριανού ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και την έναρξη του δεύτερου γύρου, οι «αιώνιοι» ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, προσπαθώντας να έχουν τις λιγότερες δυνατές απουσίες. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, λόγω της αμυγδαλίτιδας που ανάγκασε τον Νίκο Παππά να εισαχθεί σε νοσοκομείο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά και να πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση. Σήμερα ο 29χρονος γκαρντ αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην απογευματινή προπόνηση του «Τριφυλλιού». Η ισχυρή θέληση του Παππά θα παίξει καταλυτικό ρόλο, προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο, έστω και αν ο βαθμός ετοιμότητάς του αναμένεται να είναι χαμηλός.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανταποκρίθηκε χθες στο ήμισυ της προπόνησης, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στο πόδι του και αύξησε τις πιθανότητες επιστροφής και συμμετοχής του στο αυριανό ντέρμπι. Για το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, το ζητούμενο είναι να έχει στη διάθεσή του, τουλάχιστον έναν εκ των αμφίβολων παικτών για να μην «αδυνατίσει» η θέση του σούτινγκ γκαρντ, στην οποία θα απομένουν μόνο οι Καλάθης, Λεκαβίτσιους και για ειδικές καταστάσεις ο Λοτζέσκι.

Στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Αγραβάνης προπονήθηκε χωρίς προβλήματα (μάζεψε υγρό στον τένοντα του αριστερού ποδιού του), αλλά η συμμετοχή του, αύριο, παραμένει αμφίβολη. Αντίθετα, ο Λετονός Γιάνις Τίμα που ταλαιπωρείται από συνδεσμική κάκωση στο μέσο και παράμεσο του αριστερού χεριού που υπέστη πριν από την πρόσφατη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, δεν υπολογίζεται από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Με τέσσερα παιχνίδια θα αρχίσει σήμερα ο δεύτερος γύρος της Ευρωλίγκας και η 16η αγωνιστική. Το πρόγραμμα: Eφές – Μπάγερν, Αρμάνι – Μπούντουσνοστ, Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ και Γκραν Κανάρια – Χίμκι.

• Παίκτης της ΑΕΚ θα γίνει ξανά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Ντελρόι Τζέιμς, ο οποίος αποχωρεί από την Τουρκία και την Γκαζιαντέπ για να έρθει σήμερα στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε πέρυσι και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και τροπαιούχος του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τζέιμς θα κάνει ντεμπούτο με την ΑΕΚ στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή, στο ΣΕΦ, ενώ ο Ιταλός τεχνικός Λούκα Μπάνκι αναζητεί τον αντικαταστάτη του Καναδού Ρατάν Μέις που αποχώρησε από την ΑΕΚ.

• Το Λαύριο ενίσχυσε την περιφερειακή γραμμή του με τον Αμερικανό γκαρντ Γουίλιαμ Μπιούφορντ (27 χρ., 1,96 μ.), ο οποίος θα αντικαταστήσει στο ρόστερ του τον Κάμερον Τζόουνς.

• Στον ΠΑΟΚ, αντί προπόνησης, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο συζήτησαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς πέραν των προκαταβολών στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν έχουν πληρωθεί έκτοτε από την ΚΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή