Ευρωλίγκα: Εβδομάδα για γερά νεύρα

Ευρωλίγκα: Εβδομάδα για γερά νεύρα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεκτημένη ταχύτητα, αυτοπεποίθηση από τις νίκες με ευρεία διαφορά πόντων και πειστικές εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και την ΑΕΚ στη 12η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα «πατήσουν» το παρκέ του ΣΕΦ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας σήμερα την Μπασκόνια (21.00) στην τρίτη εβδομάδα των διπλών υποχρεώσεων της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να έχουν ακόμα αποκτήσει ξένο παίκτη για την ενίσχυση της περιφέρειας, αλλά με τον Νίκολα Μιλουντίνοφ να πρωταγωνιστεί και στις δύο ρακέτες, ήταν εξαιρετικοί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο τους Παναθηναϊκό (79-65), έφτασαν τις 10 νίκες και πέρασαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την Εφές που έχουν νικήσει στον πρώτο γύρο.

Η ομαδική απόδοση του Ολυμπιακού κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Βασίλη Σπανούλη να γιορτάζει την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ, με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Α1 κατηγορίας (είναι ήδη πρώτος σκόρερ όλων των εποχών) και πλέον «κυνηγά» τη θέση του πρώτου σκόρερ στην Ευρωλίγκα (υπολείπεται 237 πόντων από τον Χουάν Ναβάρο). Απέναντι στην Μπασκόνια (10η θέση, 7-9), ο Ντέιβιντ Μπλατ ζήτησε από τους παίκτες του να κρατήσουν τη συγκέντρωσή τους: «Να παίξουν το καλύτερο μπάσκετ που μπορούν, γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Οι παίκτες μου έχουν τα πόδια τους στη γη σ’ όλη τη σεζόν», τόνισε. Στη διάθεσή του θα τεθεί και ο Αγραβάνης.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα με την Μπάγερν, στο ΟΑΚΑ, χωρίς τον Θανάση Αντετοκούνμπο που έπαθε θλάση στον μηρό και θα μείνει εκτός δράσης για μία εβδομάδα. Ο Πιτίνο αναζητεί Αμερικανό γκαρντ (θα παραμείνει ο Λάνγκφορντ) και σέντερ για την αντικατάσταση του Λάσμε.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής θα παίξουν Χίμκι – Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις – Εφές, Γκραν Κανάρια – Ρεάλ.

• Στην επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από 15 ημέρες, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα παίξουν σήμερα παιχνίδια με δύσκολους αντιπάλους για τη 10η αγωνιστική. Στην Πυλαία (19.30), ο ΠΑΟΚ (5 νίκες-4 ήττες) θα υποδεχθεί τη Χάποελ Χολόν (6 νίκες-3 ήττες) για τον 2ο όμιλο και ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ελάχιστα οικονομικά περιθώρια, αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ανγκολέζου σέντερ Μορέιρα, ο οποίος αποχώρησε και θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η πρωτοπόρος του 3ου ομίλου ΑΕΚ (8 νίκες-1 ήττες) που ενισχύθηκε με τον Αμερικανό Θίοντορ, αν και προέρχεται από εξάμηνη αγωνιστική απραξία, θα παίξει στη Βαμβέργη (21.00) με την Μπάμπεργκ (6 νίκες-3ήττες).

• Η άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (101-75) και η τρίτη νίκη του Αρη με αντίπαλο τον Ηφαιστο (65-54) ξεχώρισαν στη 12η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας. Τα αποτελέσματα: Κολοσσός – ΠΑΟΚ 60-75, Λαύριο – Κύμη 86-68, Περιστέρι – Ρέθυμνο 80-64, Πανιώνιος – Προμηθέας 60-74, ΠΑΟ – Χολαργός 86-64.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή