Ευρωλίγκα: «Τελικός» με Μπάγερν και Κιλπάτρικ

Ευρωλίγκα: «Τελικός» με Μπάγερν και Κιλπάτρικ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγκαιότητα νίκης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο σημερινό παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, στο ΟΑΚΑ (21.00) μπορεί να χαρακτηριστεί και τελικός για τους «πράσινους» που προέρχονται από την ένατη ήττα τους στην Ευρωλίγκα και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η είσοδος στην πρώτη οκτάδα να παραμένει μετέωρη. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη βαυαρική ομάδα, χωρίς τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Κιθ Λάνγκφορντ, αλλά στο μεταγραφικό δελτίο για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής, υπήρξε θετική ανατροπή στις διαπραγματεύσεις με τον ΝΒΑer, Σον Κιλπάτρικ (1.95). Ο Αμερικανός αποτελούσε εξαρχής τον πρώτο στόχο του Ρικ Πιτίνο, επειδή το σήμα κατατεθέν του παίκτη είναι η υψηλή ευστοχία στα σουτ και η ευρεία παραγωγή σκορ. Η διστακτικότητα του Κιλπάτρικ να παίξει για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, παρά την καλή προϋπόθεση της συνεργασίας του με τον 66χρονο συμπατριώτη του, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να προσεγγίσει τον πρώην παίκτη της Φενέρ, Τζέιμς Νάναλι που είναι γνώστης της Ευρωλίγκας.

Ο εκπρόσωπος του Κιλπάτρικ, όμως, επανήλθε στις διαπραγματεύσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος θέλει να υλοποιήσει την πρώτη επιλογή του Πιτίνο. Τελική συμφωνία δεν έχει επέλθει, γιατί απομένουν η διευθέτηση των μπόνους που ζητεί ο παίκτης.

Απέναντι στην Μπάγερν (8 νίκες-8 ήττες), ο Παναθηναϊκός (6 νίκες-9 ήττες) καλείται να ανασυνταχθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά, πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. «Είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών και πρέπει να δείξουμε αντίδραση, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Υπάρχουν οι απουσίες του Flas (Aντετοκούνμπο) και του Λάνγκφορντ, αλλά σημασία έχει ότι όσοι παίξουν πρέπει να είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Η Μπάγερν είναι αξιόπιστη ομάδα και θα χρειαστεί συγκέντρωση για να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να έχουμε τον έλεγχο του σκορ», υποστήριξε ο Πιτίνο.

Πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον Απόστολο Κόντο για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα του «τριφυλλιού» στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Η 16η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Νταρουσάφακα –ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι – Μπούντουσνοστ και Αρμάνι – Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή