Μπάσκετ: Σημαντική νίκη ΠΑΟΚ, δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Σημαντική νίκη ΠΑΟΚ, δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχή ήταν το… ήμισυ του παντός για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρησή του με τη Χάποελ Χολόν, και η διαφορά των 14 πόντων που είχαν οι γηπεδούχοι στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (25-11) –και ενώ είχαν προηγηθεί και με 17-0– αποδείχθηκε ικανή και στις τρεις επόμενες περιόδους, με την κατάλληλη ισορροπία στο σκορ, για να εξασφαλίσουν την έκτη νίκη (92-77) στον 2ο όμιλο. Ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί με την ισραηλινή ομάδα στην τρίτη θέση, αλλά δεν θα διαθέτει πλεονέκτημα αν παραμείνει η ίδια βαθμολογική κατάσταση στην ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, γιατί δεν κάλυψε και τη διαφορά των16 πόντων από την ήττα του στον πρώτο αγώνα. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ ήταν το «άλφα και το ωμέγα» των νικητών στην επίθεση (27 π.), ενώ τέσσερις συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό (Γκος 12, Τζόουνς 13, Τέπιτς 12, Αθηναίου 10) και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά αυτό με τον Κολοσσό, έδειξαν ότι αναπληρώνουν την απουσία του Μορέιρα που έχει αποχωρήσει από την ομάδα. Οι Τζόουνς (21 π.) και Γούλντεν (15 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Χολόν.

To νικηφόρο σερί της ΑΕΚ σε οκτώ αγώνες σταμάτησε στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, που υποχρέωσε την Ενωση στη δεύτερη ήττα της (77-73) στη διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στον ρυθμό και στην έκβαση του σκορ, αλλά στα δύο τελευταία λεπτά και μετά το καλάθι του Λαρεντζάκη (73-73) η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σημειώσει πόντο και, αντίθετα, δέχτηκε τέσσερις πόντους από ισάριθμες βολές των Αμερικανών Ράις και Ρούμπιτ. Ο Λαρεντζάκης αστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 75-73. Ο Σάκοτα σημείωσε 15 πόντους, ο Χάντερ 14, ο Μασιούλιτς 12 και ο Γκρίφιν 11, ενώ από την Μπάμπεργκ, ο Ράις (13 π.) και ο Ρούμπιτ (11 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

• Ο Προμηθέας (6 νίκες – 3 ήττες) θα υποδεχτεί σήμερα (19.30) για τη 10η αγωνιστική τη γερμανική Μπαϊρόιτ (4 νίκες – 5 ήττες) και, αν επικρατήσει, εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας συνέχεια στο πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι της ιστορίας του, πέραν της απλής συμμετοχής.

• Στην Ευρωλίγκα γυναικών, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη την πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε και χωρίς να έχει νικήσει στα επτά προηγούμενα παιχνίδια, θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή