Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Και τώρα Μπαρτσελόνα

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Και τώρα Μπαρτσελόνα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνάταση του «πληγωμένου» εγωισμού του από την ήττα που γνώρισε στο ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, όπου επέστρεψε στις νίκες, με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου (77-67) και οι παίκτες του έδειξαν τη διάθεση να καλύψουν τα περιθώρια βελτίωσης που έχουν, ως ατομικές αξίες και παίζοντας με μεγαλύτερη αγωνιστική αλληλεγγύη. Για του λόγου το αληθές, η απόδοση του Παπαπέτρου ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, συγκριτικά με την εικόνα που είχε στο ΣΕΦ πριν από έξι ημέρες και ο διεθνής φόργουορντ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους και πολλή δουλειά χωρίς την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν «έβγαλε μάτια» (3/15 τρ.) απέναντι στη γερμανική ομάδα, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που είχε φρεσκάδα και προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων (22-11). Η Μπάγερν ισορρόπησε το παιχνίδι στις δύο επόμενες περιόδους, γιατί «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό στις θέσεις των ψηλών, οι οποίοι και πάλι υστέρησαν, προεξάρχοντος του Λάσμε. Η σταθερή απόδοση του Καλάθη, που είχε απόλυτη ευστοχία στα δίποντα, μηδενική στα τρίποντα και μοίρασε 11 ασίστ, διατήρησε τον Παναθηναϊκό στη θέση του «οδηγού» για τον ρυθμό του αγώνα και ενώ η Μπάγερν, με φωτεινή εξαίρεση τον Ντέρικ Ουίλιαμς, δεν είχε αξιόπιστες λύσεις για το «πράσινο» καλάθι. Χωρίς να υπάρχουν σημαντικά χρονικά περιθώρια για την εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει άλματα προόδου και βελτίωσης για να «διαλύει» ομάδες του επιπέδου της Μπάγερν…

Οι «πράσινοι» ισοβάθμησαν με την Μπάγερν (8 νίκες – 8 ήττες), αλλά έχουν πλεονέκτημα έναντι της γερμανικής ομάδας, γιατί κάλυψαν τη διαφορά ενός πόντου από την ήττα του πρώτου γύρου.

Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού περιμένουν την ενσωμάτωση του Σον Κιλπάτρικ, που ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με τους «πράσινους» και θα παίξει για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο 27χρονος γκαρντ έχει αγωνιστεί σε 6 ομάδες του ΝΒΑ, σκοράροντας μέσον όρο 10,3 πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αντικαταστήσει άλλον Αμερικάνο παίκτη, προς το παρόν, για χάρη του νεοαποκτηθέντα Κιλπάτρικ, που θα φορά το Νο 23.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε μετά το ματς ότι «οι παίκτες μου είχαν μάθει με αλλαγές στην άμυνα ένα… ξεκούραστο μπάσκετ. Εγώ θέλω περισσότερη ενέργεια και φυσική κατάσταση».

ΠΑΟ: Τόμας 10, Παπαγιάννης 2, Λάσμε, Παπαπέτρου 18 (2), Παππάς 4, Γκιστ 13, Λεκαβίτσιους 1, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 14 (11 ασ.), Μήτογλου 4.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ντάνγκουμπιτς, Χομπς 3 (1), Κινγκ 3 (1), Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς 5, Λούτσιτς 8 (1), Λο 5, Τζέντοβιτς 4, Αμάιζε, Γιόβιτς 2, Μπαρτέλ 7, Γουίλιαμς 21 (3).

Χθες, Νταρουσάφακα – ΤΣΣΚΑ 65-80.

• Αρχής γενομένης με την παράθεση συνέντευξης Τύπου, την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ στον σύλλογο του «τριφυλλιού».

• Εβδομη νίκη και αποφασιστικό βήμα πρόκρισης πέτυχε ο Προμηθέας στη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας 95-83 της γερμανικής Μπάιροιτ και «προσπερνώντας» τη γαλλική Στραμπούρ στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου. Tριάντα έναν πόντους σημείωσε ο Ρίον Μπράουν και 18 ο Οκτάβιους Ελις για τον Προμηθέα, που κέρδισε στα επιμέρους σκορ του πρώτου, του τρίτου και του τέταρτου δεκαλέπτου. Πρώτος σκόρερ της Μπαιρόιτ ήταν ο Μπρουκς (19 π.) και τον ακολούθησαν οι Ντόρεθ και Σέιθεθ με 14 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή