Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Θα αντέξει το πλάνο χωρίς τον Σπανούλη;

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Θα αντέξει το πλάνο χωρίς τον Σπανούλη;

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο… πολλαπλασιασμός των κερδών που είχε ο Ολυμπιακός από τη 10η νίκη του στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Μπασκόνια, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ευφορία στους «ερυθρόλευκους» για το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ και την απόδοσή του σε διάστημα, μόλις, τριών μηνών. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία του με σταθερότητα, ύστερα από 17 αγωνιστικές, έχει «πατήσει» στην 5η θέση της βαθμολογίας και σήμερα θα παίξει με τη Ρεάλ (2η θέση, 14-3), στη Μαδρίτη (22.00), στοχεύοντας στην υπέρβαση σ’ έναν αγώνα εκτός προγράμματος νικών. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν ξεπέρασε το πρόβλημα της ίωσης, παρέμεινε κλινήρης και θα απουσιάσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ και στη Ρεάλ, πολύ σημαντική αναμένεται να είναι η απουσία του Τζέισι Κάρολ.

«Δεν μπορώ να πω ότι η νίκη κόντρα στην Μπασκόνια, αποτελεί έξτρα ώθηση για τον αγώνα με τη Ρεάλ, αλλά ήταν σημαντική γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια της σεζόν» είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ και η ερμηνεία της δήλωσής του, είναι απλή. Ο Ολυμπιακός, όπως έχει προγραμματιστεί από την αρχή της τρεχούσης περιόδου, θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τη νίκη, με μειωμένο χρόνο συμμετοχής του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, γιατί ο Μπλατ έχει αποφασίσει ότι παρά τη συγκατάθεση που έδωσε για την ανανέωση του συμβολαίου του φυσικού ηγέτη της ομάδας, δεν θα εξαρτώνται η τακτική και ο ρυθμός των Πειραιωτών από την απόδοση του «V-Span» στον εκάστοτε αγώνα. Για να εφαρμοστεί, όμως, το πλάνο θα πρέπει οι συμπαίκτες του και δη οι ξένοι παίκτες να είναι πρωταγωνιστές και να «κουβαλούν» τον Ολυμπιακό στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση, ώστε να αναπληρώνεται η ευχέρεια σκοραρίσματος που έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Σπανούλης.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ο πρώτος που έχει φωνάξει «παρών» στην πρόκληση της σταδιακής μετάβασης του Ολυμπιακού στη μετά Σπανούλη εποχή. Ο σεβασμός στην αξία του Σπανούλη είναι απεριόριστος από κάθε μέλος του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα ο Μπλατ δεν θέλει να… σπαταλά τον αρχηγό της ομάδας σε κάθε παιχνίδι, γιατί γνωρίζει ότι σε δυσκολότερα παιχνίδια, όπως τα πλέι οφ, η χρησιμοποίησή του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στην πρώτη… δόση της 18ης αγωνιστικής, σήμερα θα παίξουν Εφές – Χίμκι, Φενέρ – Ζαλγκίρις και Μπασκόνια – Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή