Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα εντός προγράμματος

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα εντός προγράμματος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ανώτερο επίπεδο των τεσσάρων ομάδων που οδηγούν τη βαθμολογική κούρσα της Ευρωλίγκας, η ανταγωνιστικότητα του Ολυμπιακού υστερεί και η ήττα από τη Ρεάλ (94-78) πιστοποίησε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των «ερυθρόλευκων», τουλάχιστον στην περιφέρεια. Η Ρεάλ επιβλήθηκε των «ερυθρόλευκων» με την ποιότητά της και λόγω του μεγάλου ρόστερ που διαθέτει.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κουρασμένος στη Μαδρίτη, εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων και παρά τη χρησιμοποίηση και των 11 παικτών στο πρώτο ημίχρονο από τον Ντέιβιντ Μπλατ, δεν υπήρχε η απαιτούμενη «φρεσκάδα», κυρίως στην άμυνά του, απόντος και του Μιλουτίνοφ. Οι 54 πόντοι που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ημίχρονο (28 στο α΄ δεκάλεπτο) μαρτυρούν την αδυναμία του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν και απέναντι σε αντίπαλο που έχει δεδομένη επίθεση «πολυβόλου». Και οι 11 παίκτες των γηπεδούχων που πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρώτο 20λεπτο σκόραραν και χωρίς κανείς να φτάσει σε διψήφιο αριθμό, η συγκομιδή των 54 πόντων ήταν απόλυτα ικανοποιητική.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη στενή επαφή με στο σκορ (54-44 στο 19΄) στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, γιατί δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη Ρεάλ μόνο με τις επιθετικές επιδόσεις του. Η δεύτερη συνεχόμενη απουσία του Μιλουντίνοφ ήταν πιο αισθητή από το πρόσφατο παιχνίδι με την Μπασκόνια, γιατί ο Λεντέι και ο Μπόγρης είχαν αντιπάλους τους ψηλότερους Αγιόν και Ταβάρες, οι οποίοι βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο ποιότητας ψηλότερα.

H «εκρηκτική» αρχή του Μπόγρη (8 πόντοι σε ισάριθμα λεπτά) βοήθησε σημαντικά, αλλά ο Μπλατ δεν πήρε βοήθεια στην ομαδική απόδοση από τους Τίμα, Τουπάν, Βεζένκοφ και Στρέλνιεκς, που «χάθηκαν» στον πάγκο της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραστικά οι επιλογές του προπονητή τους. Οι επιθετικές απειλές του Ολυμπιακού έγιναν ευανάγνωστες (ο Σπανούλης έπαθε εξάρθρωση δαχτύλου, αλλά συνέχισε μετά την ανάταξη) και περιορίστηκαν, ενώ μπορεί στη στατιστική να υπήρχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, όμως η συγκομιδή τους δεν ήταν αρκετή.

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 5 (1), Ράντολφ 16 (2), Φερνάντεθ 8 (6/7 βολές), Καμπάτσο 13 (3), Ρέγιες 4, Αγιόν 13 , Ταβάρες 7, Γιουλ 3 (1), Ντεκ 9 (2), Τόμπκινς 5 (1), Τέιλορ 11 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 13 (3), Τουπάν, Σπανούλης 12 (2 τρ., 11 ασ.), Τίμα 3 (1), Στρέλνιεκς 4, Βεζένκοβ 1, Πρίντεζης 11 (5/9 δίποντα), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης 12, Λεντέι 15 (1).

• Η Εφές βρίσκεται μόνη της στην 4η θέση, μετά τη νίκη της επί της Χίμκι (81-72) και την ήττα του Ολυμπιακού, ενώ η Φενέρ επικράτησε εύκολα της Ζαλγκίρις (78-61).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή