Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Στη Βαρκελώνη για την υπέρβαση

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Στη Βαρκελώνη για την υπέρβαση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… πηγαιμό για τη Βαρκελώνη και τον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μπαρτσελόνα (22.00), ο Αμερικανός τεχνικός του «Τριφυλλιού», Ρικ Πιτίνο, έθιξε δύο σοβαρά θέματα για την «κληρονομιά» του προκατόχου του, Τσάβι Πασκουάλ.

«Εχω διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης όταν ζητώ από τους παίκτες να πρεσάρουν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν υπάρχουν ανάλογες δυνάμεις. Στο σουτ, έχουμε, επίσης, πρόβλημα. Δεν έχουμε καλούς σουτέρ με σταθερότητα. Είναι θέμα ημέρας το σουτ στους περισσότερους παίκτες μας», είπε χαρακτηριστικά αποτιμώντας την κατάσταση των «πρασίνων» στις 20 ημέρες που βρίσκεται στον πάγκο τους.

Ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι δεδομένα υψηλός για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και όπως τόνισε ο Πιτίνο, που δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Λάνγκφορντ και Αντετοκούνμπο, «η Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή, έχει έναν παλιό μου παίκτη από το κολέγιο, τον Κάιλ Κούριτς. Πρέπει να παίξουμε ίσως το καλύτερο μπάσκετ της χρονιάς γα να τα καταφέρουμε».

Το πρόβλημα των χαμηλών ποσοστών ευστοχίας στο τρίποντο προβληματίζει τον έμπειρο τεχνικό, αλλά το χαρακτήρισε «άλυτο». «Δεν μπορούμε να πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο, πρέπει να αμυνθούμε καλά στο μισό γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο σκληρές ομάδες για να τις αντιμετωπίσεις στην άμυνα, γιατί είναι πολύ καλή στις θέσεις του πλέι μέικερ και του σέντερ. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να σκοράρουμε. Δεν έχουμε καλό ποσοστό στο τρίποντο, όχι γιατί δεν κάνουμε καλές επιθέσεις, αλλά γιατί δεν έχουμε πολλούς σουτέρ».

Σήμερα ο Κιλπάτρικ

Στο μεταγραφικό μέτωπο, ο Σον Κιλπάτρικ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα και θα ενσωματωθεί στην ομάδα μετά την επιστροφή της αποστολής από τη Βαρκελώνη.

Η 18η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι, Μπούντουσνοστ – Νταρουσάφακα και Μπασκόνια – Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή