Μπάσκετ: Το ντέρμπι του πρώτου τίτλου

Μπάσκετ: Το ντέρμπι του πρώτου τίτλου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαχρονική συνήθεια των επαναλαμβανόμενων «μονομαχιών» Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο Κύπελλο και σε διαφορετικούς γύρους, εκτός των έξι συνεχόμενων τελικών που έπαιξαν στο γήπεδο του Ελληνικού, θα συνεχιστεί σήμερα (20.00) στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» στον ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης. Το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων, μετά την κατάργηση των φάιναλ φορ, το 2004, δίνει θεωρητικό προβάδισμα στον εκάστοτε γηπεδούχο, λόγω της έδρας, αν και στους δύο προηγούμενους ημιτελικούς των «αιωνίων» αντιπάλων ο Παναθηναϊκός νίκησε και απέκλεισε ισάριθμες φορές τον Ολυμπιακό, όταν στην περίοδο 2013-2014 ήταν γηπεδούχος (67-59) και φιλοξενούμενος (67-77) την περίοδο 2016-2017.

Το Κύπελλο αποτελεί διαχρονικά τον τρίτο, ιεραρχικά, στόχο και των δύο ομάδων, αλλά τα αποτελέσματα των προημιτελικών και των ημιτελικών αγώνων για τους συγκεκριμένους αντιπάλους προσφέρουν τόνωση γοήτρου σε κάθε νίκη-πρόκριση ή αποτελούν πηγή προβληματισμού σε κάθε ήττα αποκλεισμού.

Η τελευταία αναμέτρηση των «αιωνίων» ήταν στο ΣΕΦ, πριν από έναν μήνα, για τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, με νικητή τον Ολυμπιακό, ενώ έχουν προηγηθεί οι νίκες του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας. Νέο πρόσωπο του Ολυμπιακού θα είναι ο Αμερικανός Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλεξ Τουπάν και θα κάνει ντεμπούτο στον σημερινό αγώνα, αποτελώντας τον γρίφο για την άμυνα του «Τριφυλλιού», από το οποίο θα απουσιάσουν οι Παππάς και Λάνγκφορντ.

Στη Χαλκίδα (17.00), η Κύμη θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στον έτερο ημιτελικό Κυπέλλου και οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στον τελικό του θεσμού, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ΣΕΦ (71-54 την ΑΕΚ). Από την άλλη, η ομάδα της Κύμης έχει την ιστορική ευκαιρία να δώσει το «παρών» για πρώτη φορά σε έναν τελικό.

«Μάχη» ανακοινώσεων

Στήριξη του Γιώργου Πρίντεζη για τη δημοσιοποίηση του ηχητικού μηνύματός του, με το οποίο προειδοποιούσε ότι έθετε εαυτόν εκτός Ολυμπιακού λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων του, αλλά και σαφές υπονοούμενο ότι στον Παναθηναϊκό έχει γίνει πρόταση στον ηγέτη της ομάδας, χωρίς να τον κατονομάζει, για μείωση αποδοχών, μεσούσης της τρέχουσας περιόδου, έκαναν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σε κοινή δήλωσή τους. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση του ηχητικού μηνύματος του Πρίντεζη έγινε σε ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και σε επιλεγμένη χρονική στιγμή, πριν από τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου.

«Μια κακή στιγμή, οφειλόμενη σε εξωγενείς επιρροές, δεν είναι ικανή να διαγράψει όσα ζήσαμε μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη όλα αυτά τα χρόνια, εντός, αλλά και εκτός παρκέ, όπως και την προσωπική εκτίμηση που τρέφουμε για εκείνον, η οποία σφυρηλατήθηκε (σ.σ.: σφυριλατήθηκε στην ανακοίνωση) από τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και την αφοσίωση που έχει επιδείξει προς το πρόσωπό μας», αναφέρεται στη δήλωση των Αγγελόπουλων.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην απαντητική δήλωσή του, χαρακτηρίζει… διασκεδαστική την ανακοίνωση των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, αναφέροντας με εμφανώς ειρωνική διάθεση πως ευθύνεται για… όλα τα δεινά της ομάδας του λιμανιού, για την… ορθογραφία του ρήματος «σφυρηλατώ» μέχρι και για την τρύπα του όζοντος.

Στη Βραζιλία η ΑΕΚ

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ταξίδεψε η αποστολή της ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Πρώτα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τη Σαν Λορέντζο που κατέκτησε πέρυσι το FIBA Americas, καθώς και το πρωτάθλημα Αργεντινής. Στον δεύτερο ημιτελικό θα αγωνιστούν η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο και οι πρωταθλητές της G-League (αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ) Οστιν Σπερς. Η Ενωση θα παραταχθεί χωρίς τους Βασίλη Καββαδά και Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή