Μπάσκετ: «Κληρώνει» για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Μπάσκετ: «Κληρώνει» για την τιμωρία του Ολυμπιακού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νομική ευχέρεια του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ να εφαρμόσει τον πειθαρχικό κανονισμό της λίγκας ή την προκήρυξη Κυπέλλου της ΕΟΚ, θα κρίνει και την απόφασή του για τους βαθμούς που θα αφαιρεθούν από τη βαθμολογία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, λόγω της αποχώρησης των «ερυθρολεύκων» στο ημίχρονο του πρόσφατου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα και για τον Ολυμπιακό η μικρότερη τιμωρία θα είναι η αφαίρεση δύο βαθμών, αν εφαρμοστεί η προκήρυξη της ΕΟΚ που αναφέρει ότι κάθε ομάδα που αποχωρεί ή δεν προσέρχεται να αγωνιστεί σε αγώνα Κυπέλλου ή μέχρι και έξι βαθμούς αν εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και αναλόγως με την κλίμακα τιμωρίας που έχει δικαίωμα να επιβάλει.

Η ΕΟΚ που έχει παραχωρήσει την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων για ομάδες της Α1 κατηγορίας στο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της λίγκας, κάλεσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός στη χθεσινή απολογία, σύμφωνα με το άρθρο του πειθαρχικού κανονισμού που αναφέρει ότι σε περίπτωση δυσφήμησης ή διακωμώδησης του αθλήματος, η αφαίρεση βαθμών μπορεί να φτάσει στους έξι.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Χρήστος Μπαφές εξήγησαν στον αθλητικό δικαστή τους λόγους αποχώρησης στο ημίχρονο και όχι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός επικαλέστηκε και ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, κατά τις οποίες μία ομάδα κλήθηκε να απολογηθεί με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ, αλλά τελικά δικάστηκε με αυτό της ΕΟΚ. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναμένεται σήμερα και αν εφαρμοστεί το σχετικό άρθρο της προκήρυξης Κυπέλλου, θα υπάρξει αφαίρεση δύο βαθμών από την βαθμολογία των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα (δεν θα φτάσει χαμηλότερα από τη δεύτερη θέση, έχοντας και πάλι διαφορά δύο πόντων από την τρίτη ομάδα) ή έξι βαθμών στην απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ.

• Εκτός παρκέ για τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στη μυοτενόντια συμβολή των περονιαίων στο δεξί πόδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή